Tkinter a cisla – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Tkinter a cisla – Python – Fórum – Programujte.comTkinter a cisla – Python – Fórum – Programujte.com

 

marek0
Stálý člen
15. 2. 2007   #1
-
0
-

Ahoj mam entry v ktore su cisla a chcem aby to bralo ako cisla a nie ako retazec ...lebo print xxx.get to vracia ako retazec a potom akym prikazom
nastavim aby mi nejaky vypocet nehodilo do dalsieho okna entry .

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
tirio0
Newbie
15. 2. 2007   #2
-
0
-



>>> from Tkinter import *
>>> okno = Tk()
>>> vstup = StringVar()
>>> edit = Entry(okno,textvariable=vstup)
>>> edit.pack()
>>> def vystup():
print vstup.get()
try:
print int(vstup.get())-2
except:
print 'neni cislo'

>>> tlac = Button(okno,text='OK',command=vystup)
>>> tlac.pack()
>>> okno.mainloop()

Alespoň takhle to řešim já

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tirio
moje skripty v Pythonu najdete na http://www.beta.tym.cz/index.php?n=Py.Skripty
marek0
Stálý člen
16. 2. 2007   #3
-
0
-

Al: ja chcem ked dam napr 3+5 tak aby mi v dalsom okne napisalo 8 cize spravny vysledok

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
marek0
Stálý člen
16. 2. 2007   #4
-
0
-

no uz viem ako to dostanem do druheho policka entry ale prenesie mi len cely retazec a nespocita ho ... neviete ako to spravit

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
to_jsem_ja0
Stálý člen
16. 2. 2007   #5
-
0
-

musíš ten řetězec rozdělit na části-před znaménkem, znaménko a po něm.



import re
znak="".join(re.findall("[^\w]",priklad)) #najde ti v řetězci zanménku
cis=priklad.find(znak) # vrátí ti index znaménka
prvni=priklad[:cis] #určí první číslo od začátku řetězce po znaménko
druhy=priklad[cis+1:] # určí druhé číslo od znaménka po konec řetězce


bohužel to pak sčítá řetězce a ne čísla, takže to budeš muset ješte zpracovat jak ti radil tirio

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
16. 2. 2007   #6
-
0
-

eval

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
marek0
Stálý člen
16. 2. 2007   #7
-
0
-

to geon:diki moc :) ide mi to :) som rad ze si mi napomohol

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Tkinter — založil Adam

While v tkinter — založil Spectator

Tkinter — založil bohetik

Tkinter a get() — založil Eidam655

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý