Jak procházet switch když vstup je const? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak procházet switch když vstup je const? – C / C++ – Fórum – Programujte.comJak procházet switch když vstup je const? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
oxidián0
Věrný člen
11. 6. 2016   #1
-
0
-

   

const std::string* PA_ptr = Wrapper::predefinedArgs;
const std::string* PA;
const int * PAT_ptr = Wrapper::predefinedArgTypes;
const int PAT;
// Search needle:
for (int c=0; c<ARGS_CAPACITY;c++)
	{
		PA = (PA_ptr+c);
		PAT = (PAT+c); 
		switch (PA){
...


Dostal jsem hlášku že když je proměnná const tak nemohu uplatnit switch. Jak to vyřešit?

switch (PA_ptr+C) to je ta samá hláška

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.87.–
Reklama
Reklama
BDS+2
Věrný člen
11. 6. 2016   #2
-
0
-

#1 oxidián
tak to nenastavuj jako const, právě k tomu const slouží, aby se to nedalo za běhu programu změnit. Takže const musí mít definovanou hodnotu již při kompilaci. Použití const int ve switch postrádá smysl, protože hodnota bude vždy stejná.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
Visual Studio C/C#/C++
(pouze samouk)
oxidián0
Věrný člen
11. 6. 2016   #3
-
0
-

Takže nejde odkazovat na pole const? Takže přímo to pole přetypuju.

No a druhý problém. On mi do toho switch nechce pustit typ std::string. Hádám tedy že to musím převést na c string, že?

Edit: ono to stejně nepůjde když to jsou stringy

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.87.–
ondrej39+1
Věrný člen
11. 6. 2016   #4
-
0
-

#3 oxidián
Co já vím, tak switch v C++ podporuje jenom celočíselné hodnoty (tzn. ani c_str ti neprojde). Logické by bylo mít enum jednotlivých argumentů a poté mapu, která by ti pro konkrétní argument-string vrátila hodnotu z daného výčtového typu, kterou bys následně pro switch použil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.172.–
Inject all the dependencies!
oxidián0
Věrný člen
11. 6. 2016   #5
-
0
-

Já však dělal zbytečnost, switch jsem zrušil a procházet budu argumenty jinak, přes iterátor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.87.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 98 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý