2 PC na jednom místě - jak použít oba zároveň? – Offtopic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

2 PC na jednom místě - jak použít oba zároveň? – Offtopic – Fórum – Programujte.com2 PC na jednom místě - jak použít oba zároveň? – Offtopic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Matěj Andrle+1
Grafoman
16. 6. 2016   #1
-
0
-

Dobrý den,
dva počítače (Windows a Arch Linux) zapojené do jedné sítě (ethernet) a jednoho monitoru (BENQ - získat signál neaktivního vstupu se mi také nedaří) bych rád ovládal současně, ideálně jednou klávesnicí a jednou myší. Raději bych ovládal Linux z Windows, ovšem ať už jakkoliv - chtěl bych oba ovládat - jeden z druhého. Mohu použít TeamViewer, ovšem nedá se využít, že v podstatě oba visí na stejném kabelu? Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.208.37.–
Reklama
Reklama
peter
~ Anonymní uživatel
2547 příspěvků
16. 6. 2016   #2
-
0
-

2 pc pripojene do switche, kazdy ma svuj kabel do switche. Tam by teamviewer mohl fungovat. Ale nevim, jakou ma podporu pod linuxem.

2 pc propojene sitovym kabelem. Tak z toho nic nedostanes. V kabelu mas 2 dratky read-write a kdyz pouzijes normalni kabel, tak spojis read-read, write-write (to znamena, ze se budou oba pc snazit cist z dratku read, ale zadny do nej nebude posilat data). A ty bys potreboval krizeny kabel, aby jsi spojil read-write, write-read. ten poznas tak, ze kdyz si das obe koncovky k sobe, tak dratky maji barvicky. u normalniho jsou barvicky ve stejnem poradi. u krizeneho jsou prave prehozene barvicky dratu read-write.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:30e0:79...–
Matěj Andrle+1
Grafoman
16. 6. 2016   #3
-
0
-

#2 peter
Jeví se použití TV -> pokud tomu rozumím tak, že bych do toho zbytečně netahal internet. TV je multiplatformní - stejně jako VB a vůbec. Jen nevím o tom, že by to fungovalo jinak, než přes TV server...

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.208.37.–
peter
~ Anonymní uživatel
2547 příspěvků
16. 6. 2016   #4
-
0
-

Ja nevim, ale switch stoji 500 korun, 4 portovy. S krizenym kabelem bych se netrapil. S Tv nemam zkusenosti, mozna ma vlastni switch. A neslo by to treba propojit pres usb kabel? S tim by to mohlo fungovat, podobne jako tablet do pc a pod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:30e0:79...–
Matěj Andrle+1
Grafoman
16. 6. 2016   #5
-
0
-

#4 peter
TV zahazuji - Linux nemá VPN. Zato má OpenVPN - zkouším to s tím...

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.208.37.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
16. 6. 2016   #6
-
0
-

#4 peter
Geniální nápad - budu sdílet jen myš a klávesnici. Ovšem ouha - na Linuxu spustím "synergyc adresaTučněVeWindowsSynergyServer" a s běžícím serverem to nějak nepracuje. (Netuším co očekávat, ovšem ovládnutí nenastává...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.208.37.–
Kit+11
Guru
16. 6. 2016   #7
-
0
-

#1 Matěj Andrle
Použij Putty.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:c054:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
16. 6. 2016   #8
-
0
-

#7 Kit
A to jak? Asi si napíši aplikaci, co bude posílat pozici myši i eventy přes sockety. Snad ještě stále existuje free hosting pro socketovou konzoli...

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.208.37.–
Kit+11
Guru
16. 6. 2016   #9
-
0
-

#8 Matěj Andrle
Co s tím má společného myš?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:c054:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
16. 6. 2016   #10
-
0
-

#9 Kit
Viz výše - stačí mi sdílet myš a klávesnici. Tím budu oba PC ovládat na dvou monitorech... (Původně jsem chtěl pro obě OS mít oba monitory, ovšem toto také jde...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.208.37.–
Kit+11
Guru
16. 6. 2016   #11
-
0
-

#10 Matěj Andrle
Pro ovládání Linuxu přece myš vůbec nepotřebuješ. Kromě toho přes Putty copy&paste normálně funguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:c054:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
17. 6. 2016   #12
-
0
-

Vyřešeno přes TightVNC. Jen se mi nedaří nastavit to tak, abych se mohl z Windows do Linuxu i přihlásit. (Nedaří se mi povolit službu v systemctl -> i s tím, že jsem přetáhl i graphical.target.) Netušíte, jak spustit x11vnc po lightdm? (Ať nemusím přepínat zobrazení na monitoru.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.208.37.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
17. 6. 2016   #13
-
0
-

A ke klientovi ve Windows -> snaží se stále pronikat do Windows. Tím mi často uteče vstup do Windows a složitě jej vracím do klienta. Navíc mi to ani nebere NumLock -> čímž jej normálně v Linuxu ovládat nemohu. Nedá se tedy klient pevně nastavit "always on top" a více mu přesměrovat vstup? (Stačí mi ponechat, že myš při levé hraně přejde na druhou obrazovku - kde mám již Windows...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.208.37.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý