Kontrola slov ze souboru. – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Kontrola slov ze souboru. – C / C++ – Fórum – Programujte.comKontrola slov ze souboru. – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
georgiok0
Duch
16. 6. 2016   #1
-
0
-

Zadání je :

Napište program v jazyce C++ pro zkoušení slovíček v cizím jazyce. Vytvořte textový soubor s oddělovači (csv) obsahující n-tici slovíček. Program bude využívat vytvořeného textového souboru a uživateli náhodně nabízet slovíčka ke zkoušení. Správně zadaná slova již nebude nabízet. Využijte vhodně třídy. 

Soubor muže existovat nemusí se vytvářet , např nějaké .txt

vzorové txt

dog;pes;

knife;nuz;

Uzivateli se vypise knife a musí zadat správně nuz a pokud nezada vypíše se chybová hláška.

Program je pořeba udělat v mainu,hpp i cpp. Je tu někdo kdo by mi s tim pomohl??

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.225.–
Reklama
Reklama
hlucheucho+10
Posthunter
16. 6. 2016   #2
-
0
-

Vypadá to jako inzerát. Jen chybí za kolik....

Co takhle nějaký vlastní kód? Aspoň otevřít soubor a přečíst řádek ze souboru....

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
georgiok0
Duch
16. 6. 2016   #3
-
0
-

Kdyby aspon v mainu udělat funkci , kdyby někdo byl tak hodny a udělal si chvilku čas :-)

něco mam , ale nedostanu se přes to , aby se to načetlo např do zvlašt proměnnych a kontrolovalo to promenne .

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.225.–
hlucheucho+10
Posthunter
16. 6. 2016   #4
-
0
-

Slova tvoří pár (cizí + české). Na to bych si vytvořil strukturu obsahujici dvě položky typu std::string. Tyto struktury bych pak uložil do vectoru. Soubor bych četl po řádcích, každý řádek podle znaku ; rozdělil na cizojazyčnou a českou část, k tomu by se mohly hodit metody find a substr, tyto části uložil do struktury a tu vložil do vectoru. Takto bych načetl celý soubor. Pomocí generátoru náhodných čísel bych losoval index páru ve vectoru. Vypíšu cizojazyčnou a očekávám odpověď. Pokud je správná, pár z vectoru odstraním. Vylosuji další index (= pár) ... atd. Lze rozšířit o počitadla úspěšných a neúspěšných pokusů. Při losování musíš zohlednit aktuální počet prvků ve vectoru.

K využití třídy: std::vector a std::string jsou třídy. Kromě toho můžeš místo struktury udělat jednoduchou třídu s metodou které jako parametr předáš celý řádek souboru a tato metoda provedě rozdělení na cizojazyčné a české slovo. Další metoda třídy by mohla provést vyhodnocení odpovědi...

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Jeekis
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
16. 6. 2016   #5
-
0
-


Mohl by jsi mi s tim pomoct ? potřeboval bych to do školy.

Děkuji moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.30.88.–
BDS+2
Věrný člen
16. 6. 2016   #6
-
0
-

#5 Jeekis
Ani se nesnažíš to udělat sám. Prostě jen počkáš, až ti někdo napíše domácí úkol. Tobě stačí dostat dobrou známku...

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
Visual Studio C/C#/C++
(pouze samouk)
georgiok0
Duch
16. 6. 2016   #7
-
0
-

https://ctrlv.cz/shots/2016/06/16/ORjf.png

funkční main , ano snažím , jen jsem chtěl pomoct do dostat do objektu ještě. :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.221.212.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 91 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý