Pomoc s konstruktorem – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoc s konstruktorem – C / C++ – Fórum – Programujte.comPomoc s konstruktorem – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
oxidián0
Grafoman
17. 6. 2016   #1
-
0
-

Nainstaloval jsem si nějaké neoficiální knihovny do OpenCV a narazil jsem na menší zádrhel. Problém už někdo shrnul, takže dám link.

V souboru nonfree.hpp je toto:

#ifndef __OPENCV_XFEATURES2D_FEATURES_2D_HPP__
#define __OPENCV_XFEATURES2D_FEATURES_2D_HPP__

#include "opencv2/features2d.hpp"

namespace cv
{
namespace xfeatures2d
{

//! @addtogroup xfeatures2d_nonfree
//! @{

/** @brief Class for extracting keypoints and computing descriptors using the Scale Invariant Feature Transform
(SIFT) algorithm by D. Lowe @cite Lowe04 .
 */
class CV_EXPORTS_W SIFT : public Feature2D
{
public:
    /**
    @param nfeatures The number of best features to retain. The features are ranked by their scores
    (measured in SIFT algorithm as the local contrast)

    @param nOctaveLayers The number of layers in each octave. 3 is the value used in D. Lowe paper. The
    number of octaves is computed automatically from the image resolution.

    @param contrastThreshold The contrast threshold used to filter out weak features in semi-uniform
    (low-contrast) regions. The larger the threshold, the less features are produced by the detector.

    @param edgeThreshold The threshold used to filter out edge-like features. Note that the its meaning
    is different from the contrastThreshold, i.e. the larger the edgeThreshold, the less features are
    filtered out (more features are retained).

    @param sigma The sigma of the Gaussian applied to the input image at the octave \#0. If your image
    is captured with a weak camera with soft lenses, you might want to reduce the number.
     */
    CV_WRAP static Ptr<SIFT> create( int nfeatures = 0, int nOctaveLayers = 3,
                                    double contrastThreshold = 0.04, double edgeThreshold = 10,
                                    double sigma = 1.6);
};

typedef SIFT SiftFeatureDetector;
typedef SIFT SiftDescriptorExtractor;}} // konec namespace

Rada na answers.opencv.org
 

yes, they are all 'abstract' (lack a public constructor).

the only way to make one is the 'create' function, like:

using namespace cv::xfeatures2d; Ptr<SIFT> sift = SIFT::create(...);

Nyní můj kód - implementace:

#include <stdio.h>
#include <iostream>
#include "opencv2/core/core.hpp"
#include "opencv2/features2d/features2d.hpp"
#include "opencv2/xfeatures2d/nonfree.hpp"
#include "opencv2/nonfree/features2d.hpp"
#include "opencv2/highgui/highgui.hpp"

using namespace cv;
using namespace cv::xfeatures2d;
Ptr<SIFT> sift = SIFT::create(int v);

// ... main ...
int minHessian = 400;
SurfFeatureDetector detector( minHessian );
// zkráceno

to je soubor feature_detection.cpp

Na posledním řádku byla chyba, takže asi potřebuju definovat vlastní konstruktor.

Zkusil jsem do feature_detection.cpp přidat:

Ptr<SIFT> sift = SIFT::create(int v);


a dostal jsem hlášku:

error C2144: syntax error : 'int' should be preceded by ')'

Jak to vyřešit? Mám zkusit přidat do nonfree.hpp něco jako

CV_WRAP static Ptr<SURF> create(double hessianThreshold=100);


Taková funkce ale v knihovně asi není definována. Měl bych ji tedy pak definovat sám? Nevím co s tím a jak to rozjet.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.87.–
vitamin+8
Grafoman
17. 6. 2016   #2
-
+1
-
Zajímavé

#1 oxidián
Parameter funkcie SIFT::create musi byt expression a nie deklaracia, napr:

Ptr<SIFT> sift = SIFT::create(42);
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.123.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
oxidián0
Grafoman
17. 6. 2016   #3
-
0
-

Díky, už se mi povedlo zkompilovat to :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.87.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý