Multiversum: Find your path to the stars – Hry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Multiversum: Find your path to the stars – Hry – Fórum – Programujte.comMultiversum: Find your path to the stars – Hry – Fórum – Programujte.com

 

adamjohnson0
Newbie
23. 6. 2016   #1
-
0
-


Ahoj! 

Jsme malé nezávislé vývojářské studio z Prahy a říkáme si CoolWorks Studio. 
Rádi bychom vám zde představili náš herní počin, který se jmenuje Multiversum: Find your path to the stars. 

Multiversum je real-time 4X strategie, inspirovaná legendárními tituly tohoto žánru, kterými je například Ascendancy nebo Master of Orion. Kombinuje velké množství povedených aspektů těchto her, ale zároveň přináší mnoho nových prvků. Z technického hlediska je Multiversum druh hybridní hry, neboť kombinuje komplexitu, taktické možnosti tahových strategií a správu jednotlivých herních prvků, jež jsou typické pro tahové strategie, ale zároveň nabízí akci a rychlejší tempo real-time her. 
A to není vše, Multiversum lze hrát jako kooperativní hru více hráčů, kde týmy hráčů tvoří impéria, která následně soupeří s dalšími, také tvořenými skutečnými hráči. 

Pojďme si nastínit, jak hra funguje, na zjednodušeném příkladu: 

V galaxii jsou tři impéria, každé z nich disponuje například třemi hráči, z nichž každý má svou prvotní planetu, kterou spravuje. Impérium je zastoupeno národem. Ty se od sebe více či méně liší, ať už svým vzhledem nebo uspořádáním společnosti, tak různými bonusy a postihy. 

Protože je celá galaxie automaticky generována, můžou hráči začínat na široké škále planet, ty se liší velikostí, klimatem, hojností na minerály nebo schopností podporovat život. Tyto podmínky otevírají možnost obchodu a zásobování, ať už mezi spoluhráči v rámci říše, tak i mezi celými impérii. 

Když se hráčům podaří zajistit dostatečný přísun surovin pro svou planetu, má to nejen pozitivní vliv na morálku populace, což vede například k bonusům produkce, ale výsledkem je expanze na další planety v dosahu. 

V momentě, kdy se střetnou hranice dvou říší, přichází čas diplomacie. Hráči mohou uzavírat pakty podporující výzkum, produkci a obchod, aliance i války. Prostor se také otevírá špionáži a sabotáži. Nechybí oblíbené kradení surovin a technologií, těch je ve hře zhruba osm set a nabízejí širokou škálu vylepšení kolonií, budov i lodí. 

V časech války přijdou hráčum vhod různé typy válečných lodí, na ty si každý hráč může namontovat libovolné vybavení a zbraňové systémy, které má k dispozici, třeba právě ty o které protihráče oloupil. Každá třída lodí dále disponuje bonusy proti jiným typům, takže je zapotřebí svou flotilu složit uvážlivě. Hráči tak mohou skládat lodě, které například nesou pouze pár typů zbraní, jako jsou bomby, rakety, stíhače nebo obranné zbraně, nebo víceúčelové bitevníky pro jakoukoliv situaci. 

Možnostem se meze nekladou ani v průběhu boje, každá loď nabízí rozsáhlé možnosti ovládání, útoku, manévrování nebo použití speciálních systémů, které mohou nepřátelské lodě ochromit, znehybnit nebo jinak poškodit. Znehybněná loď se dá například obsadit vojáky a ukořistit. Zde opět nastupuje kooperativní prvek, kdy se bitvy mohou například účastnit všichni hráči a efektivně tak komandovat velkou flotilu lodí, důmyslnější stratégové pak mohou nechat některé hráče v záloze, kde se budou starat o hladký chod impéria v průběhu bitvy, nebo povolávat posily z okolních systémů přímo do probíhající bitvy. 

Ve výsledku Multiversum kombinuje ty nejpopulárnější prvky strategických her - objevování, kolonizaci, získávání surovin, obchod, diplomacii, politiku, špionáž a sabotáž, výzkum a v neposlední řadě bitvy, jak ve vesmíru, tak na planetách. To vše v reálném čase, ve hře více hráčů. 


Multiversum běží na enginu Unity a je v současnosti po roce vývoje v uzavřené hratelné alfa verzi pro MS Windows. 


Pokud vás něco z výše napsaných řádků zaujalo, neváhejte navštívit náš Greenlight profil, kde je k vidění trailer, screenshoty i daleko více. Nezapomeňte také hlasovat, komentovat a zmínit svým přátelům. 
Každá pomoc a zpětná vazba je nesmírně vítaná. 
Díky! Wink

Tags: Software fórum, car racing games download, action games online free

Nahlásit jako SPAM
IP: 113.23.64.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Funkce Find — založil Marten

Couldn't find JDK... — založil Tigr94

Cannot find symbol Boolean — založil Flowy

Path.Combine(... — založil VladislavK

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý