Ako zmazať id3 v mysql, ked chýba v xml súbore? – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ako zmazať id3 v mysql, ked chýba v xml súbore? – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comAko zmazať id3 v mysql, ked chýba v xml súbore? – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
juraj1750
Duch
28. 6. 2016   #1
-
0
-

Zdravím

v xml súbore mam napr elementzy id 1,id 2 ,id 3

ak v súbore zmazžem napr id3 ako to urobiť v php aby prvok v id3 sa zmazal aj v mysql?Skusal som aj detle no in ale to tak nefunguje ako som si predstavoval

dakujem za rad

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.36.–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
28. 6. 2016   #2
-
0
-

#1 juraj175

DELETE FROM tabulka WHERE id=3;
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
juraj1750
Duch
28. 6. 2016   #3
-
0
-

#2 Kit
ten príkaz viem aj ja,ale ako zosynchronizovať,ked druhá strana zmaže napr id3, a po načítaní údajov z xml súboru sa aj id3 zmazala v mysql

dakuje

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.36.–
Kit+11
Guru
28. 6. 2016   #4
-
0
-

#3 juraj175
Mělo by fungovat i tohle: 

DELETE FROM tabulka WHERE NOT (id IN (1, 2));

ale nezkoušel jsem to, protože mi to připadá docela hloupé a neefektivní.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
juraj1750
Duch
28. 6. 2016   #5
-
0
-

#4 Kit
ja som skúsal aj to, sice funguje ale neefektivne

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.36.–
ondrej39+1
Věrný člen
28. 6. 2016   #6
-
0
-

#5 juraj175
Máš dvě možnosti. Buď dva dotazy, jeden na SELECT, v PHP provést porovnání hodnot vybraných SELECTem s těmi, co jsi měl v XML a následně zavolat DELETE jen na těch, co byly v DB a nebyly v XML, nebo použít to, co poslal Kit (podle mě lepší řešení).

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
Inject all the dependencies!
Kit+11
Guru
28. 6. 2016   #7
-
0
-

#5 juraj175
Začínám tušit, o co se pokoušíš. Vezmi XML, seznam jeho ID (případně i další data) nasyp do dočasné tabulky, ze které uděláš INSERT, UPDATE i DELETE jako 3 jednoduché SQL dotazy za sebou v jedné transakci. Tím si aktualizuješ ceník podle XML. Vystačíš si s JOIN a IN.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
juraj1750
Duch
29. 6. 2016   #8
-
0
-

a ako porovnať ked mám v jednej premennej uložené hodnoty napr.1 2 3 4 a v druhej premennej,ktorá ťahá výsledky zo súboru ma 1,2,3 a chcem aby sa mi z db zobrayila 4

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.36.–
Kit+11
Guru
29. 6. 2016   #9
-
0
-

#8 juraj175
Použiješ operátor JOIN. Nějak takhle:

DELETE FROM tab1 LEFT JOIN tab2 ON tab1.id = tab2.id
    WHERE tab2.id IS NULL
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý