Vyber udajov z 2 tabuliek – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vyber udajov z 2 tabuliek – PHP – Fórum – Programujte.comVyber udajov z 2 tabuliek – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
zelenac10
Stálý člen
2. 7. 2016   #1
-
0
-

 Dobrý deň,

neviem si rady s prepojenim dvoch tabuliek v MySQL.

Tovar tabulka

id,nazov,kategoria

Kategoria

id,nazov,podnik

   <?
   require_once ('db.inc.php');
    do {
       if (!OpenDB()) break;
    
       $sql = "SELECT kategoria.podnik,kategoria.id,tovar.nazov FROM kategoria, tovar WHERE kategoria.podnik = '$podnik_session' AND kategoria.id = tovar.kategoria ORDER BY  `kategoria`.`nazov` ASC";
       $result = mysql_query($sql);
       while ($row = mysql_fetch_object($result)):
          echo $row->nazov;
          $id = $row->id;
        
          echo "<br>";
 
       endwhile;                          
      mysql_close();                                            
     } while (false);  
  
 ?> 

a zobrazi mi len 3 udaje a potom koniec aj ked sa dalšie zhodoju s podmienkou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.121.182.–
Octopia.sk - Záhrada na kľúč
Řešení
Kit+15
Guru
2. 7. 2016   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#1 zelenac1
Používáš zastaralý ovladač databáze, který už v PHP7 není. Nauč se používat PDO.

Zkus trochu přeházet SQL dotaz: 

SELECT kategoria.podnik, kategoria.id, tovar.nazov
    FROM tovar JOIN kategoria ON kategoria.id = tovar.kategoria
    WHERE kategoria.podnik = $podnik_session
    ORDER BY kategoria.nazov ASC

Předpokládám, že $podnik_session je číslo - apostrofy tam v tom případě být nemají.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
zelenac10
Stálý člen
2. 7. 2016   #3
-
0
-

Veľmi pekne dakujem..

A možem sa ešte opytať 

keby som chcel ORDER BY kategoria.nazov ASC a chcel by som ešte aby sa zoradili najskor pomocou kategoria.nazov a potom ešte tovar.nazov tak ako to mam spraviť.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.121.182.–
Octopia.sk - Záhrada na kľúč
Kit+15
Guru
2. 7. 2016   #4
-
0
-

#3 zelenac1
Za ORDER BY nemusí být jen jeden sloupec, ale může tam být jejich seznam, jehož položky budou odděleny čárkami.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Vyber poslednych z 2 tabuliek — založil Anonymous

Prepojenie tabuliek — založil Daman

Export tabuliek z Excelu — založil armani

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý