Dobrý den,
mám hromadu textu ve Wordu a potřebuju smazat text s jednou konkrétní barvou, tak mě napadlo to uložit jako HTML a smazat určité znaky, bohužel jsem ale nikdy dříve neprogramoval a nevím tedy, jak to udělat. Poradíte mi někdo?
Dobrý den,
mám hromadu textu ve Wordu a potřebuju smazat text s jednou konkrétní barvou, tak mě napadlo to uložit jako HTML a smazat určité znaky, bohužel jsem ale nikdy dříve neprogramoval a nevím tedy, jak to udělat. Poradíte mi někdo?
#1 Ondra
Na toto ti samotné HTML nepomůže. Potřebuješ něco jako JavaScript, Python, nebo prostě jiný přímo programovací jazyk. Smazání by bylo asi nejjednodušší pomocí regulárních výrazů. Nedal jsi dostatek informací, takže fakt není možné napsat přímo řešení.
O moc snazsi by bylo, kdyby ten soubor delal nekdo se zakladnimi znalostmi wordu a pouzil stylovani. Vsechny cervene texty by byl treba styl cervene. pak by stacilo tomu stylu nastavit bud pruhlednou barvu nebo uplne schovat text.
Kdyz to prevedes do html, neni jiste, co ti word vyprodukuje. Ale, pokud by se dalo spolehnout, ze css bude nejak takto
<span style="rgb(255,0,0)"
<span style="neco; rgb(255,0,0); neco; neco;"
hledat = rgb(255,0,0)
nahradit = rgb(255,0,0);display:none;
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku