Windows 10 - nevhodný ovladač monitoru – OS - Windows – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Windows 10 - nevhodný ovladač monitoru – OS - Windows – Fórum – Programujte.comWindows 10 - nevhodný ovladač monitoru – OS - Windows – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Matěj Andrle+1
Grafoman
9. 7. 2016   #1
-
0
-

Dobrý den,
na Windows 7 jsem měl nádherné rozlišení. Bohužel netuším jaké, ovšem krásně vyplňovalo monitor a jednalo se o HD rozlišení. Nyní mi Windows 10 nenašel vhodné rozlišení pro mou obrazovku, pročež sáhl po nízkém, kteréžto ji dokázalo vyplnit. Ovšem v nastavení ani není možnost nějakého vyššího - krom pár nevhodných volem. (Z obrovského seznamu Windows 7 je tu asi tak 40 % dostupných rozlišení.) Proč se v tomto údajně lepší WIndows tedy pohoršil? Čím si mohu zprovoznit atypická rozlišení? (Nyní používám vyšší, nesedící, kteréžto musím centrovat a činí mi to tedy černé kraje.) Grafika Nvidia, monitor HP 1740 -> "HP COMPAQ 1740 17" Flat Panel LCD Computer Monitor 4:3 w/VGA Cord & Power Cable". Monitor chci stejně koupit lepší, to ano - jenže i tak se nikde nedozvídám, kde přesně je rozdíl v přístupu - na které straně chybí potřebné ovladače... Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.25.–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
9. 7. 2016   #2
-
0
-

#1 Matěj Andrle
Zkus upgrade na Windows 7.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
BDS+2
Věrný člen
9. 7. 2016   #3
-
0
-

#1 Matěj Andrle
Pokus se vyhledat na webu výrobce grafiky nebo nVidia update, nejnovější ovladač grafické karty (i pokud bude k dispozici pouze pro W7). Pokud se při instalaci objeví oznámení, že je aktuální ovladač novější než právě instalovaný, tak potvrď instalaci.

S návratem k W7 bych ještě počkal, ještě jsou i jiné možnosti...

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
Visual Studio C/C#/C++
(pouze samouk)
Matěj Andrle+1
Grafoman
9. 7. 2016   #4
-
0
-

#3 BDS
Děkuji, pomohlo. Ovšem další dvě nepříjemnosti -> DirectX si jede bez problému v maximalizovaném okně - nikoli ve fullscreenu - což přináší i snížení výkonu hry... (Co jsem Googlil, má být problém se starými hrami - ovšem řešení žádné fungující.) A výkon OS je poloviční - dříve mi to celkem vpohodě utáhlo Gothic1 kupříkladu - nyní si zahraji sotva 3D piškvorky... Jen jsem upgrade zkusil - když má licence zdarma brzy vypršet...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.25.–
BDS+2
Věrný člen
9. 7. 2016   #5
-
0
-

#4 Matěj Andrle
asi víš, ale pro jistotu: "exe hry"-> Vlastnosti->Kompatibilita->Win...

potom určitě máš NVIDIA ovládací panel, v něm nejdeš nějaká nastavení her..

(ale obecně se starými hrami je teď ve W10 problém. (Doufám, že to vyřeší update, které má přijít v srpnu) 

Jen jsem upgrade zkusil - když má licence zdarma brzy vypršet... 

samozřejmě, pokud si je nainstaloval, tak k nim máš nový klíč a ten by ti už měl navždy zůstat i v případě, že se na čas vrátíš k W7. Ale v tomto případě si myslím, že člověk by měl jít z dobou i přesto, že stojí za hov..

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
Visual Studio C/C#/C++
(pouze samouk)
Matěj Andrle+1
Grafoman
9. 7. 2016   #6
-
0
-

#5 BDS
Kompabilita vůbec nic neřeší. Jen změna rozlišení změnila baru okrajů na bílou. Každopádně ten DirectX výkon je skutečně neskutečný. Tam musí téci data do Windows - přitom se to chová, jako by plně přepnul do DirectX, jak má. Nevím - nerozumím. Každopádně v tomto stavu se mi skutečně chce do Windows 7 - jenže zase když by pak Windows 10 spravili. Celkově s ním nyní mám jen problémy - dle čeho mám však vědět, že v budoucnu bude vše OK? (Již jen mi tu nefunguje charset - Outlook a vůbec systém (kernel) a systémové aplikace nezvládají přízvuková písmena, lagy, snížení výkonu (nemám ideální železo - ovšem Windows 10 mi z toho učinila peklo na zemi), rozházená grafika, ...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.25.–
BDS+2
Věrný člen
9. 7. 2016   #7
-
0
-

#6 Matěj Andrle
pokud máš starou mašinu, tak to asi neřeš, než se takto trápit, tak se vrať k vyzkoušenému.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
Visual Studio C/C#/C++
(pouze samouk)
Matěj Andrle+1
Grafoman
9. 7. 2016   #8
-
0
-

#7 BDS
Kdyby mi pak alespoň WIndows neprudil s upgradem... :S (A že příslušnou aktualizaci blokuji jak jen můžu.) Co se týče parametrů poskytovaných Microsoftem - tam by mělo dojít naopak ke zlepšení funkčnosti. Dokonce všude vidím, jak Windows 10 vede v herním výkonu. Nějak mi to nesedí...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.25.–
Řešení
BDS+2
Věrný člen
9. 7. 2016   #9
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#8 Matěj Andrle
Plánovač úloh (Místní) -> Knihovna plánovače úloh -> Microsoft -> Windows -> Setup -> gwx = false

pak skrýt tu ikonu v panelu a je to upgrade by neměla otravovat (alespoň pře půl rokem to fungovalo, teď mám W10).

Co se týká novějších her tak ano, na W10 jedou lépe.

Ale staré hry tam je problém (u mě to je RavenShield Rainbow Six 3 - tu se mi rozchodit nepovedlo)

Podle novinek co mají být ve W10 od srpna, má jedna být i nástroj pro konverzi starých aplikací do verze kompatibilní s W10. Ale tak trochu si myslím, že je to pouze návnada jak nalákat na upgrade.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
Visual Studio C/C#/C++
(pouze samouk)
Matěj Andrle+1
Grafoman
9. 7. 2016   #10
-
0
-

#9 BDS
Tak to vůbec - to snad Microsoft vtipkuje! :S Na Windows 7 si kýženou hru mohu zahrát s maximální grafickou vytížeností - přes 100 % viditelnost, super efekty, ... Tomu vážně nějak nerozumím - musím jednoznačně označit Windows 10 jako WTF OS... :S (Nefunguje mi slavně ani na nejmodernějším HW v práci - a že tam jsou sakra stroje pro vývoj aplikací.)

Akorát mi to nyní napsalo, že má licence platí pouze 30 dní - přitom Windows 7 jsem měl zcela legální. (Mohu si dovolit reinstalovat systém - to důležité mohu hodit na jiný disk.) Ovšem co toto - jak to mohlo vyhodit mou licenci?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.25.–
BDS+2
Věrný člen
10. 7. 2016   #11
-
0
-

#10 Matěj Andrle

Pokud W10 napíše tuto hlášku, pouze to znamená, že dosud nebyl aktivován. Po aktivaci by se to mělo změnit.
A pokud máš s W10 tolik problémů, tak se vrať na W7, ten proces je daleko rychlejší, než bylo update.

Já jsem upgradoval asi 12 počítačů a na jednom počítači jsem proces opakoval 3x, než se to povedlo (zamrzání, špatná migrace uživatele) - vyřešila to až čistá instalace W10 se změnou systému z 32 na 64 bit, teď to jede jak má. Na jiných pc na první pokus, a na 2 noteboocích se proces upgrade nedokázal dokončit vůbec.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
Visual Studio C/C#/C++
(pouze samouk)
Matěj Andrle+1
Grafoman
10. 7. 2016   #12
-
0
-

#11 BDS
Ovšem tak jsem učinil a právě jak píši - aktivace mi byla zkrácena na trial. Po reinstalaci OS (Windows 7) mám zase platnou aktivaci. Mám Windows10 ISO - ovšem ač má, tak mi nebere licenci z Windows 7 - a to mám správný klíč pro správný build. Viz jak píši - dnes má WIndows 10 brát licence z 7/8/...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.25.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
10. 7. 2016   #13
-
0
-

#11 BDS
Právě ten rozdíl výkonu je neskutečný! To nemůže ani - to nejde... :S WIndows 7 mi běží tak brutálně - mám tu nejrůznější vychytávky a DirectX šlape s maximálním zobrazením, renderováním povrchu atd. -> zkrátka zvládá mi to nadprůměrnou grafiku, detaily, efekty oblohy, ... Spustím (i jen čistý) Windows 10 a zaseknu se již po přihlášení - CPU skoro 100 % využité - procesy se sekají, webové stránky načítají 10 let, hodně procesů neodpovídá, bum něco spadne. Spustím DirectX aplikaci - ta se hodí do maximalizovaného okna, ... Na tak malý upgrade celkem slušný nepoměr. CPU/RAM/... ve Windows 10 maximálně vytížené - nové aplikace vůbec nemají prostor, stránkování nestíhá, ... A zde na Windows 7 CPU na 1 - 3 %, RAM 68 %, ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.25.–
Ovrscout
~ Anonymní uživatel
72 příspěvků
12. 7. 2016   #14
-
0
-

Možná to máš nějak divě nainstalované, obzvlášť jestli si to dělal jako upgrade (pokud ne tak ti to myslím nevezme ten klíč z win 7). Některé systémové appky to občas nerozchodí : antivir, firewall, appky od výrobce počítače, různé drivery, nebo pokud jsi to měl nějak tweakované. Obzvlášť pokud to nejsou poslední verze.
Někdy se doporučuje je před upgradem odinstalovat(záleží kus od kusu na hw a výrobci).

To iso co máš je stažené z netu,? nebo to je to co vyleze z toho sw pro upgrade, já používal ten vygenerovaný při upgrade a v pohodě. Původní win musí být na disku když děláš upgrade, nestačí jen to vygenerované iso, neměls třeba odpojený disk s win 7 a neinstaloval na jiný?
Pro návrat k win 7 není třeba reinstalovat, po dobu třiceti dní lze provést návrat k předchozí verzi klikátkem z win 10 (jednou jsem úspěšně použil)

Buď to zkus všechno odinstalovat nebo spíše zkusit čistou intalaci(během instalace lze zvolit že se zachovají data ale něpřebere se žádné nastavení ani naistalované programy, nebo tak nějak) a pak teprve stáhnout a nainstalovat aktuální verze těhle SW.

Já osobně jsem měl na jednom PC problém se staší verzí esetu, nestačilo přeinstalovat na novou :( , a na jednom notebooku s driverem k Wifi (musel jsem vypnout úsporné funkce wifi). Jinak ale pár PC v pohodě naupgradováno.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.79.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
12. 7. 2016   #15
-
0
-

#14 Ovrscout
Jak píši - kdybys měl pravdu, pak by vše řešila čistá instalace. Naopak - ta byla horší v tom, že ač měla, nebrala klíč ze sedmiček. (Ta podpora je přidaná již v několika buildech.) Nyní mne však zklamala Windows 7 a nechápu proč - zčistajasna mi přestala bootovat, program Oprava to nedokáže opravit a z CD mi to prý nemá ovladače pro tento OS. Tak tedy budu muset znovu instalovat Windows 7. Nějak mne to přestává bavit - já si chtěl jen zahrát pár DirectX her... :S

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.208.37.–
BDS+2
Věrný člen
12. 7. 2016   #16
-
0
-

#15 Matěj Andrle
já nevím jestli už jde bez úprav použít klíč z W7 pro čistou instalaci W10. Dříve to nešlo, buďto se musela nainstalovat upgrade + získat nový klíč, pak teprve systém přeinstalovat novým, a nebo to obejít.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
Visual Studio C/C#/C++
(pouze samouk)
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
13. 7. 2016   #17
-
0
-

Win 10 prinasi skvelou uzasnou novinku a to, ze vetsina her neumi prepnout na druhou grafickou kartu automaticky. Je treba treba u assasina prepsat rucne konfuguraci hry nebo nekde v nastaveni win prepnout, aby pouzival druhou grafickou kartu.
A je tam vic podobnych vychytavek. Zkratka je to nedodelany program.

Win 7 bych taky nepouzival, to je sunt. S tim se v praci trapim porad. Na nekterych pc zalezi v jakem poradi se instaluji updaty. Blize jsem nezkoumal proc. Pak treba po updatu ma ve zvyku, ze nejede sitova karta. Je treba znova restartovat :) Atd...

Jedine spolehlive win byli 95, nt4.0, xp. Zadne milenia, 98 ani nic jineho. Takze doufam, ze se Win 10 hodne polepsi, kdyz nam to MS cpe a chce mi to preinstalovat na nb asi rok, uz :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:1c9b:bd...–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
13. 7. 2016   #18
-
0
-

677 mb, 149 aktualizaci (po roce). Vyhledaval a instaloval to 4h!!! Ted jsem to rano sel zkouknout, restart, vraceni zmen.
Ne, o win7 se neminim vubec bavit.
Ted budu muset pockat dalsi hodinu, nez vrati zmeny a pak zkouset po 10 aktualizacich, zda mi je tam nainstaluje ci ne. A jestli to bude zas vyhledavat pokazde hodinu, tak potes koste.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:1c9b:bd...–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
13. 7. 2016   #19
-
0
-

Konkretne to jsou win 7 enterprise, podle loga.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:1c9b:bd...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý