Pole struktur s polem integerů – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pole struktur s polem integerů – C / C++ – Fórum – Programujte.comPole struktur s polem integerů – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
M4rty320
Duch
14. 7. 2016   #1
-
0
-

Ahoj lidi, měl bych prosbu. Dokázal by mi někdo poradit, jak se správně vypořádat s těma vectorama? Potřebuju vytvořit prográmek, kterej nahraje soubor, který je v nějakém podobné tvaru jako tohle:

 

#TIME_COST
0.6665
#NODES_FRAME
1233
#FRAMES
1
#TIME_COST
0.966
#NODES_FRAME
1310
#FRAMES
2
#TIME_COST
0.62336
#NODES_FRAME
1697
#FRAMES
3
#TIME_COST
0.6005
#NODES_FRAME
1793
#FRAMES
4

A já bych potřeboval, aby výstup byl podle parametrů například tento:

 

#TIME
3211
3465
3499
1036
6904

Samozřejmě parametrů i hodnot je tam na tisíce řádků.

Zatím sem sesmolil tohle, nicméně mi to píše, že vector není incializován. Prostě netuším jak na to.

Potřebuju aby se ty řádky nahrávali do vytvořených structur parametrů, kde je název, pole hodnot a další věci jako průměr, maximum, minimum apod.

Nevíte někdo prosím, kde dělám chybu? 
 

#include <iostream>
#include <fstream>
#include <sstream>
#include <string>
#include <stdio.h>
#include <vector>

    using namespace std;

struct ParStruct
{
    string name;
    vector<double> value;
    double average;
    double min;
    double max;
    double median;

};

void WriteParameter(ParStruct Parameter, int SizeOfValueArr)
{

    cout << Parameter.name << endl;
    for (int i = 0; i < SizeOfValueArr; i++) {
        cout << Parameter.value[i] << endl;;
    }
}


int main(int argc, char *argv[])
{
    vector <ParStruct> Parameter;
    
    int LogNumber, LineNumber = 1, optionnumber;

    ifstream LogFile;

    double ParValue;

    string MemoryLog, options, fileline;

    string LogFilePath;



    cout << "Path: ";
    getline(cin, LogFilePath);

    LogFile.open(LogFilePath);

    while (LogFile.good()) {


        while ((getline(LogFile, fileline)) && !(LogFile.eof())) {

            if (fileline[0] == '#') { //Parameter
                MemoryLog = fileline;

                for (int i = 0; i <= Parameter.size(); i++) {
                    if ((fileline != Parameter[i].name) && Parameter[i].name.size() < 2) {
                        Parameter[i].name = fileline;
                    }

                }

            }
            else {
                istringstream Number(fileline);
                Number >> ParValue;

                for (int i = 0; i < Parameter.size(); i++) {
                    if (Parameter[i].name == MemoryLog) {
                        for (int m = 0; m < Parameter[i].value.size(); m++) {
                            if (Parameter[i].value[m] <= 0) {
                                Parameter[i].value[m] = ParValue;
                            }

                        }

                    }

                }

            }

        }

    }

    for (int i = 0; i <= Parameter.size(); i++) {
        WriteParameter(Parameter[i], Parameter[i].value.size());

    }


    LogFile.close();
    return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.11.–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
14. 7. 2016   #2
-
0
-

#1 M4rty32
Do toho vektoru musíš nejprve nasypat nuly, aby bylo co číst.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
M4rty320
Duch
14. 7. 2016   #3
-
0
-

#2 Kit

Aha, ale jestli to chápu dobře, tak stačí tam nahrát nula jen na 1. (resp. s indexem nultou pozici) a potom pokračovat už dynamicky pomocí .push_back, že? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.11.–
Kit+11
Guru
14. 7. 2016   #4
-
0
-

#3 M4rty32
Nevím, jestli si rozumíme. Pokud chci číst obsah nějaké proměnné, musím ji nejprve naplnit nějakou hodnotou. Dříve to kompilátory ignorovaly, ale lezla z toho hausnumera. Dnes to kompilátor vyhodnotí jako chybu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
M4rty
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
14. 7. 2016   #5
-
0
-

#4 Kit
Dobre, ja uz to mam nakonec :) kazde nove pole jsem v podstate udelal kodem:  

Parameter.push_back(ParStruct());

A funguje to perfektne. 

Diky za radu!

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.81.–
Sara Heil
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
15. 7. 2016   #6
-
-3
-
Otravné

I honestly had the same problem and I really hoped I could get the answer here. However I think that there should be zero put to the verctor, at least writing essay for money advises to do it.

Nahlásit jako SPAM
IP: 136.0.121.–
ondrej39+1
Věrný člen
15. 7. 2016   #7
-
0
-

#6 Sara Heil
Makes sense.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.172.–
Inject all the dependencies!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 159 hostů

Podobná vlákna

Pole struktur — založil Kuba-$

AVR, C a pole struktur — založil DAEW

Velikost pole struktur — založil Redby

C Pole Struktur String — založil NotBeginner

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý