Echo doprostřed – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Echo doprostřed – PHP – Fórum – Programujte.comEcho doprostřed – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Naivi
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
14. 7. 2016   #1
-
0
-

Dobrý den, jsem v PHP extrémní začátečník, a většinu kodu co mam je z tutorialu. Chtěl jsem se zeptat jak udělat aby text (echo) bylo uprostřed (Nebo na pozici kterou chci)

Mám tento kod: ...   echo "Muj text: ".$radek['info'];

Děkuji za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.226.–
Reklama
Reklama
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
14. 7. 2016   #2
-
0
-

Nerozumim otazce. Zkus to popsat tak, jako bys to popisoval mamce. V jinych pripadech, co se mne tyce, ti nebudu rozumnet. Podle meho, ti tam schazi znacna cast kodu, ktera ovlivnuje vysledek, ktery bys asi mohl chtit docilit.

Prosazuji postup, ze nejdriv si zpracujes php kod a az uplne potom delas veskere echo vysledku zpracovani. Echo zadne pozicovani neresi, to si resi programator usporadanim kodu. Zobrazovani htm si zas resis pres css nebo opet usporadanim kodu pri vypisu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:9031:c5...–
Naivii
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
14. 7. 2016   #3
-
0
-

<?php

if (isset($_POST['submit'])){

$id = $_POST['id_k'];

$sql="SELECT info FROM data WHERE id_data = $id";   
 if ($vysledek=mysql_query("$sql")){
 while ($radek=mysql_fetch_array($vysledek)){

echo "Muj text: ".$radek['info'];    
   }   
   }else{
  echo mysql_error();
  }
}
?>

Takhle zní celý kod a potřebuji aby se "Muj text: ".$radek['info'] zobrazoval na pozici kterou já chci .. To mam udelat přes CSS?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.226.–
Naivii
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
14. 7. 2016   #4
-
0
-

Již jsem to vyřešil pomocí CSS jak jste psal, děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.226.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
14. 7. 2016   #5
-
0
-

Mno, stale jsi nedefinoval, co znamena, na pozici, kde to chces ty.

$str1 = '';
//echo "Muj text: ".$radek['info'];    
$str1 .= "Muj text: ".$radek['info'];   
...
//echo mysql_error();
$str1 .= mysql_error();
?>

<div><php echo $str1; ?></div>

$str1 = '';
$str2 = '';
//echo "Muj text: ".$radek['info'];    
$str1 .= "Muj text: ".$radek['info'];   
...
//echo mysql_error();
$str2 .= mysql_error();
?>

<div><php echo $str2.$str1; ?></div>

Rozdil oproti tvemu kodu je, ze vse si zpracuji nejdriv v php, cyklus a tak a az pak vypisuji vysledek. cili, kdyz chci treba mit chyby nahore, tak si je ulozim zvlast a pak to spojim pri vypisu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:815c:18...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 42 hostů

Podobná vlákna

Echo a classa — založil Michal Hančil

Form select a echo — založil Vašek

Příkazy Echo a Cout — založil Tomáš

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý