C# jméno služby je stále Service1 – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# jméno služby je stále Service1 – .NET – Fórum – Programujte.comC# jméno služby je stále Service1 – .NET – Fórum – Programujte.com

 

14. 7. 2016   #1
-
0
-

Ahoj,

udělal jsem si jednoduchou službu. Vlastnost ServiceName u ServiceInstaller jsem nastavil na Test Service (v okně Properties). Když ale za běhu služby přečtu vlastnost ServiceName je Service1. Proč?

Zkusil jsem místo "naklikání" udělat installer programově podle http://www.dotnetportal.cz/clanek/194/Programovani-Windows-Services ale výsledek byl stejný.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
m4r100
Návštěvník
14. 7. 2016   #2
-
0
-

#1 hlucheucho
Zbytecne se trapit s vychozim pouzitim windows services v .NET. Aktualne je lepsi pouzit nejakou knihovnu, ktera tu praci zjednodusuje.

Napr: topshelf-project.com

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.28.108.–
15. 7. 2016   #3
-
0
-

Místo pár řádků kódu dlouhé hodiny studovat a snažit se rozhodit jakousi knihovnu.

Jde mi o čtení nastavení z klíče služby v registry. Aby to bylo snadno použitelné opakovaně, nechtěl jsem mít jméno klíče "natvrdo" v kódu. Získání jména služby za běhu mne zajímá jen proto, že každá služba má v registry svůj klíč HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\<jméno služby>. V tomto umístění lze vytvořit podklíč a v něm mít nastavení pro samotnou funkcionalitu služby.

Domníval jsem se (asi mylně) že vlastnost ServiceBase.ServiceName nese jméno služby bez zásahu programátora.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
15. 7. 2016   #4
-
0
-

Na řešení jsem narazil náhodou. Problém vzniká v kódu, který generuje "Component Designer": 

private void InitializeComponent()
        {
            // 
            // TestSvc
            // 
            this.ServiceName = "Service1";
        }

Řešením je nahrazení volání metody InitializeComponent() příkazem pro nastavení (správného) jména. Jen nechápu, jak k tomu nesmyslu Component Designer došel...


hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Jmeno presidenta — založil marek17

Jméno servru — založil Borek

Uživatelské jméno — založil Decide

Jméno obráceně. — založil DeathHumanCZ

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý