Parsování textu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Parsování textu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comParsování textu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

oxidián0
Grafoman
16. 7. 2016   #1
-
0
-

Potřebuju naparsovat css stylopis. Mám tento kód, ve kterém nejdříve odstraním komentáře a pak parsuju, ale problém je že část kde chci vložit do pole arr1 a do pole arr2 stringy nefunguje to a nejede vůbec:

function parse(){
  var src = document.getElementById("css").value;
  var arr; 
  var arr1; 
  var arr2
  var lines = src.replace(/(?:^#|\/\/).*/mg,"").replace(/[\r|\n]/g,"").replace(/\/\*.*\*\/\s?/g,"").split("}");
  for ( var i = 0; i<lines.length; i++ )
    {    
    arr = lines[i].split("{")
    
    arr1.push(arr[0].trim())
    arr2.push(arr[1].trim())
    
    }   
  console.log(arr);
}

Jinak místo arr1 a arr2 by mělo být search a task:

var task {
  search: [],
  task: []
}


tato definice mi ale nefunguje a script nechce běžet kvůli chybě (žádnou chybu ale nevidím v Debuggeru takže nevím o jakou chybu se jedná). Chyby se mi ve Firefoxu vůbec nezobrazují.

Zkušební text:

/*
css rules
*/
 
body { color:black;}
div, p { color:blue; background-color:white; }
form, form p { width:500px; }

# non-greedy
// anything

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.87.–
peter
~ Anonymní uživatel
3985 příspěvků
18. 7. 2016   #2
-
0
-

1. Pro parsovani naprosto nutne potrebujes skutecny parser, ktery umi spravne resit uvozovky a v uvozovkach komentare ci jine veci.

2. // , # v css nepouzivam, takze nemuzu rici, zda je takovy zapis povoleny. Kazdopadne by se ti to mohlo pobit u odstranovani komentaru /**/ a //
# non-greedy (to nevim, co je)
#non-greedy ale takhle je to <div id="non-greedy">...

3. Parse je klicove slovo preddefinovane funkce.

4. konzola mi rve, ze neexistuje index 1, proc to asi dela? Zkusil jsi si to vyalernovat, co je ve ktere promenne nez to zarve? treba prazdny retezec se dost spatne splituje :)

<textarea id="css" rows=100, cols=30>
/*
css rules
*/
 
body { color:black;}
div, p { color:blue; background-color:white; }
form, form p { width:500px; }

# non-greedy
// anything
</textarea>

<script>
function xparse(){
  var src = document.getElementById("css").value;
  var arr = []; 
  var arr1 = []; 
  var arr2 = [];
  var lines = src
.replace(/(?:^#|\/\/).*/mg,"")
.replace(/[\r|\n]/g,"")
.replace(/\/\*.*\*\/\s?/g,"")
.split("}");
alert(lines)
  for ( var i = 0; i<lines.length; i++ )
    {    
if (lines[i]!=='')
{
    arr = lines[i].split("{")
    arr1.push(arr[0].trim())
    arr2.push(arr[1].trim())
}    
    }   
alert(arr1.join("\n"));
alert(arr2.join("\n"));
  console.log(arr);
}

xparse();
</script>
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:886c:37...–
oxidián0
Grafoman
18. 7. 2016   #3
-
0
-

Dík za kód, ale řekl bych že už to mám hotové.

Zkušební text:

body, h1, h2, h3, h4, h5, div, p, ul, li

{
background-color: black; 
color: #f7fab0;
font-family: "Arial Black";
font-size: 20px;
line-height: 35px;
font-weight: bold; 
font-size: 28px;
padding-left: 0px;
padding-right:0px;
}

h1, h2, h3, h4, h5, div, p, ul, li, span, a
{
background-image: none;
}


Obrázky na pozadí a jiné složitosti netřeba přidávat.

var task = {
  search: [],
  task: [],
  css: []
};

function parse(src = null){
  if ( src === null ||
       ( typeof src === 'object' && src.type == 'click' ) // click event for debugging purposes
     ) 
    src = document.getElementById("css").value;

  var arr; 
  var lines = src.replace(/(?:^#|\/\/).*/mg,"").replace(/[\r|\n]/g,"").replace(/\/\*.*\*\/\s?/g,"").split("}");
  if (lines.length)
  for ( var n = 0; n<lines.length-1; n++ )
    {    
    var arr20 = [];
    var arr21 = [];
    var arr22 = [];
    task.task[n] = [];
    
    arr = lines[n].split("{");
    console.log(arr);

    if ( arr.length % 2 === 0 )
      {
      task.search.push(arr[0]);  // sem mohu vložit trim
      arr20.push(arr[1]); // push css block 
      }
    else
      { 
      break;
      }

    for ( var i = 0; i<arr20.length; i++ ){
      arr21 = arr20[i].split(";"); // push css style
      if ( !arr21.length )
        return false;
    }
    for ( i = 0; i<arr21.length; i++ )
      { 
      arr21[i] = arr21[i].trim(); 
      if ( arr21[i] === "") continue;
      arr22 = arr21[i].split(":");
      if ( arr22.length % 2 === 0 )
        {
        task.task[n].push( // push name, value 
            { name:arr22[0], value:arr22[1].trim() }
          );
        }
      else
        { 
        break;
        }
      }
    task.css[n] = {}
    for ( i = 0; i<task.task[n].length; i++ )
      {
      task.css[n][task.task[n][i].name] = 
        task.task[n][i].value;      
      }
    console.log(task);
    }
}


Funguje mi to bez problému.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.87.–
peter
~ Anonymní uživatel
3985 příspěvků
18. 7. 2016   #4
-
0
-

arr.length % 2 === 0
? deleni je pomala operace. Nebylo by rychlejsi porovnat to zrovna s 2 ?
arr.length == 2

A tez si nejsem jisty, zda .split(";") neskonci errorem, pokud ve stringu neni strednik. Ale mozna ne.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:886c:37...–
oxidián0
Grafoman
18. 7. 2016   #5
-
0
-

Ne, tam se jedná o to zjistit jestli je tam sudý počet (páry tag : css styl). Jistě by stačilo porovnat první bit čísla - to teď zrovna nevím jak v JS udělat.

Pokud tam uživatel začne dávat neobvyklé věci tak to určitě skončí errorem, ale to uvidí že mu addon nejede.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.87.–
Kit+15
Guru
18. 7. 2016   #6
-
0
-

#4 peter

arr.length % 2 === 0

je test, zda je číslo sudé, tedy 0, 2, 4, ...

arr.length == 2

je test, zda je číslo rovno dvěma. Významově zcela odlišné podmínky. Kromě toho je dělení celého čísla dvěma velmi rychlé. 

string.split(";")

neskončí errorem, pokud se v řetězci nenachází středník. Výsledkem bude seznam s jedním platným elementem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3985 příspěvků
19. 7. 2016   #7
-
0
-

Ale jeho stejne nezajima vic nez arr[0] a arr[1], takze nema vyznam pouzivat deleni %2.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:b536:f1...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Parsování textu — založil chrris

Parsování xml — založil Paja2

Parsování XML — založil Mutagen

CSFD.cz - Parsování — založil webdorf

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý