Problém s diakritikou - funkce MAIL PHP – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém s diakritikou - funkce MAIL PHP – PHP – Fórum – Programujte.comProblém s diakritikou - funkce MAIL PHP – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Johniiiik
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
17. 7. 2016   #1
-
0
-

Zdravím,
mám takový problém... dělám eshop, veškerá diakritika se ukazuje dobře (jak v db, tak na stránkách), ale když nechám odeslat mail s objednávkou, tak se mi z nějakýho důvodu nezobrazuje č a Č všechna ostatní diakritika se mi zobrazuje v pořádku... Setkal se s tím někdy někdo?
 

$predmet ='Objednávka';
require("inc/functions.php");
include("inc/class.html.mime.mail.inc");
$telo="<p font=arial>Rekapitulace objednávky<br> <b>Jméno: ".$jmeno."</b><br><table border=1><tr><td>Název</td><td>Cena</td></tr>".$zbozi."</table><table border=1><tr><td>Celková cena(včetně dopravy)</td><td>".$_SESSION["CCena"]."</td></tr></table>";
$komu='email@email.cz';
$komu2=$_POST["email"];
$mail = new html_mime_mail("X-Mailer: Html Mime Mail Class");
$mail->set_charset('utf-8', TRUE);
$mail->add_html(ToISO($telo), "");

$mail->build_message();
$mail->send($email, $komu, $komu, $predmet);
$mail->send($email, $komu2, $komu2, $predmet);
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
Kit+15
Guru
17. 7. 2016   #2
-
0
-

#1 Johniiiik
Ano. Je nutné si trochu nastudovat, jak funguje MIME. Na stránkách PHP je to popsáno a hromada je toho i v diskuzních fórech. Česky. Stačí si to jen najít.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Johniiiik
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
17. 7. 2016   #3
-
0
-

A mohl bys mi poradit jak to napravit? Přiznám se že angličtinu nemám na takové úrovni, abych to zvládl pochopit z těch manuálů

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
Knut0
Newbie
17. 7. 2016   #4
-
0
-

$mail->CharSet = 'UTF-8';

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.25.–
Na počkanie robím neskutočné, nemožné ihneď.
Row0
Stálý člen
18. 7. 2016   #5
-
0
-

   

<?php

// Replace this with your own email address
$siteOwnersEmail = 'tvoje@adresa.cz';


if($_POST) {

   $name = trim(stripslashes($_POST['contactName']));
   $email = trim(stripslashes($_POST['contactEmail']));
   $subject = trim(stripslashes($_POST['contactSubject']));
   $contact_message = trim(stripslashes($_POST['contactMessage']));

   // Check Name
	if (strlen($name) < 2) {
		$error['name'] = "Prosím vložte své jméno";
	}
	// Check Email
	if (!preg_match('/^[a-z0-9&\'\.\-_\+]+@[a-z0-9\-]+\.([a-z0-9\-]+\.)*+[a-z]{2}/is', $email)) {
		$error['email'] = "Prosím vložte platnou email adresu";
	}
	// Check Message
	if (strlen($contact_message) < 15) {
		$error['message'] = "Prosím zadejte svou zprávu. Měla by mít minimálně 15 znaků.";
	}
   // Subject
	if ($subject == '') { $subject = " Kontaktní formulář"; }


   // Set Message
   $message .= "Email from: " . $name . "<br />";
	$message .= "Email address: " . $email . "<br />";
   $message .= "Message: <br />";
   $message .= $contact_message;
   $message .= "<br /> ----- <br /> Tento email by odeslán z webu <br />";

   // Set From: header
   $from =  $name . " <" . $email . ">";

   // Email Headers
	$headers = "From: " . $from . "\r\n";
	$headers .= "Reply-To: ". $email . "\r\n";
 	$headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
	$headers .= "Content-Type: text/html; charset=utf-8\r\n";


   if (!$error) {

      ini_set("sendmail_from", $siteOwnersEmail); // for windows server
      $mail = mail($siteOwnersEmail, $subject, $message, $headers);

		if ($mail) { echo "OK"; }
      else { echo "Něco se pokazilo, prosím zkuste odeslat zprávu znovu"; }
		
	} # end if - no validation error

	else {

		$response = (isset($error['name'])) ? $error['name'] . "<br /> \n" : null;
		$response .= (isset($error['email'])) ? $error['email'] . "<br /> \n" : null;
		$response .= (isset($error['message'])) ? $error['message'] . "<br />" : null;
		
		echo $response;

	} # end if - there was a validation error

}

?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.11.–
q
~ Anonymní uživatel
219 příspěvků
18. 7. 2016   #6
-
0
-

   

$mail->set_charset('utf-8', TRUE);
$mail->add_html(ToISO($telo), "");

Říkáš, že je to utf-8, ale dáváš tam řetězec v iso-8859-2. Nebude to tím?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Knut0
Newbie
18. 7. 2016   #7
-
0
-

pre zaujímavosť dá sa tam vložiť aj takýto zápis:
 

Ip adresa: '. $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'] .'
Dátum a čas: '. date('G:i:s >> d. F (Y)') .'
Adresár url: '. $_SERVER['HTTP_REFERER'] .'
Predvolený jazyk: '. $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'] .'
Prehliadač: '. $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] .'

tieto zápisy ti zabezpečia údaje ktoré by si o odosielateľovi v "nutnom prípade" (ak by si chcel blokovať nežiadúceho spamera) musel pracne dohľadať v log súboroch a takto ich budeš vidieť v emailovej správe.
Niekedy pomôžu aj maličkosti. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.36.–
Na počkanie robím neskutočné, nemožné ihneď.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Funkce PHP Mail — založil Marp

PHP mail problém — založil Anonym

Funkce mail() — založil Mirek Braho

Wampserver - funkce mail — založil Tomáš

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý