Mysql databáze – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Mysql databáze – PHP – Fórum – Programujte.comMysql databáze – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Seuss
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
23. 7. 2016   #1
-
0
-

Dobrý den, mohl by mi někdo prosím poradit co s chybou vypisující se na webu po připojení k mysql databázi?

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/u118121297/public_html/mysql.php on line 10
 

 
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.155.–
Kit+15
Guru
23. 7. 2016   #2
-
0
-

#1 Seuss
Máš to tam přesně napsáno: Přestat používat funkci mysql_connect(), protože se už 4 roky nemá používat. Máš ji nahradit MySQLi nebo PDO. Doporučuji PDO - umí toho víc a je praktičtější.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Seuss
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
23. 7. 2016   #3
-
0
-

s php vůbec neumím, neexistuje vzorový příklad pro to PDO jak říkáte? Jediné co potřebuji je vypsat na stránce mysql tabulku. http://unturnia.tk/mysql.php

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.155.–
Kit+15
Guru
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
25. 7. 2016   #5
-
0
-

Si muzes pres error_reporting zakazat, aby ti tu hlasku zobrazoval.
Prepsat mysql na pdo neni kompatibilni. Pdo tam pouziva jine prikazy, strukturu. V tomhle to na php pekne podelali, kdyz neudelali kompatibilni class :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:6d46:55...–
Kit+15
Guru
25. 7. 2016   #6
-
+1
-
Zajímavé

#5 peter
Co je na přepisu do PDO nekompatibilního? Všechny SQL dotazy fungují jako dosud, ale navíc se dají upravit tak, aby ze skriptu v PHP odpadla hromada bižuterie, která je v PDO již zbytečná.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
25. 7. 2016   #7
-
0
-

Vsechno :) Minule jsem se docela trapil se zjistovanim
- zda se select dotaz provedl, stavy: chyba, nechyba, 0 pocet radku
- zda se delete provedl, stavy: chyba, nechyba, pocet smazanych radku
Proste ho nemam rad a nebojim se to dat najevo.
Nevidim v tom prinos, jenom dalsi chaos, automaticke funkce, ktere neco delaji a nikde neni presne kod programu, co to presne dela. Textovy popis nestaci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:6d46:55...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
25. 7. 2016   #8
-
0
-

A rozhodne, kdyz uz mas funkci program v mysql, tak to neni kompatibilni, nelze to jednoduse nahradit. Pokud mas v programu neco spesl, tak cely ten kod musis prepsat do uplne jine struktury. Coz zacatecnikum nezavidim.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:6d46:55...–
Kit+15
Guru
25. 7. 2016   #9
-
0
-

#7 peter
To všechno v PDO je a k tomu spousta vlastností navíc. Kdyby sis přečetl referenci, jak se s těmi třemi třídami zachází, tak bys problémy neměl.

#8 peter
Pokud ten skript je špagetový, tak to samozřejmě dá nějakou práci, než ho zreviduješ a upravíš volání. Při úpravě cizí aplikace, která měla kolem 4k řádek, mi to zabralo skoro hodinu, protože práce s databází tam byla rozeseta na všech možných místech.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:745b:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Vyber Databaze v MySQL — založil marioff

Zápis do databáze Mysql — založil Michal Voldán

Export databáze MYSQL — založil p4nther

MySQL - Návrh databáze — založil panboure

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý