Součet hodnot z cyklu for – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Součet hodnot z cyklu for – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comSoučet hodnot z cyklu for – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

David
~ Anonymní uživatel
175 příspěvků
1. 8. 2016   #1
-
0
-

Ahoj,

potřeboal bych poradit ohledně součtu hodnot z výstupu z cylku for, který procházi jednotlive řádky tabulky od 0 po N a kontroluje celkovou sumu v částce v tabulce. Potřeboval bych tuto sumu sečíst, ale nevím jak. Sumu jednotlivých řídků ukládam do proměné sum. Výpočet jsem dal sum_celkem = sum++. Vrací mi to ale jen sumu z posledního procházeného řádku :(

for (var i = 0; i <pocet_polozek_ucet(); i++)
  {
  var pol = ultraGrid.wValue(i,0);
  var mnozstvi = ultraGrid.wValue(i,1);
  var sum_kus = ultraGrid.wValue(i,2);
  var sum = ultraGrid.wValue(i,2) * mnozstvi;
  var str_suma = aqString.Replace(sum , ".", ",");
  Log.Message((i+1) + ". Položka: " + pol + ": " + sum_kus + " (" + mnozstvi + " " + "KS" + ")");
  sum_celk = sum++;
  
  Log.Message("SUMA: " + sum_celk);

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.233.160.–
cedy
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
1. 8. 2016   #2
-
0
-

#1 David
Skús sum_celk = sum++;  nahradiť sum_celk += sum; -> to spraví takú fintu, že ti po každom cykle do premennej sum_celk uloží aktuálnu hodnotu sum_celk + sum

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.226.–
Jandak0
Newbie
1. 8. 2016   #3
-
0
-

#2 cedy
To jsem vyzkoušel už předtím, ale vypíše to NaN :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.233.160.–
1. 8. 2016   #4
-
0
-

Předchází cyklu var sum_celk = 0;  ? Jak je cyklus ukončen? v ukázce chybí }.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Jandak0
Newbie
2. 8. 2016   #5
-
0
-

jsem idiot :D nedal jsem = 0 ... díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.233.160.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Nacitani hodnot v cyklu.. — založil cp.Hook

Součet hodnot. — založil Luckaa

Součet hodnot — založil baryman

MySQL - součet hodnot — založil Kouky27

Součet některých hodnot pole — založil anakondatra

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý