Textarea – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Textarea – Java – Fórum – Programujte.comTextarea – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
dalaman0
Věrný člen
28. 3. 2006   #1
-
0
-

Aloha setci. Mam na stranke jeden textarea o velkosti 5 riadkov a 30 stpcov. Po
odoslani chcem skontrolovat ci pocet napisanych znakov nepresahuje isty dany pocet, napr 160znakov. Ak hej tak mi vypise o kolko som limit preskocil... Lenze neviem prist na taky
skriptik... HELP

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Reklama
Reklama
29. 3. 2006   #2
-
0
-

udelas si funkci, ktera bude na udalosti onClick u submit buttonu, a v te bude



If (nazevtxtarea.value.length>160)
{
alert("Obsah je moc dlouhy");
return false;
}
return true;


teda...snad to takhle jde, uz jsem v js pekne dlouho nic nedelal

pokud to chces, aby se to vyhazovalo uz pri psani textu, tak to proste das do onChange k te textarea.

hope it helps

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
dalaman0
Věrný člen
30. 3. 2006   #3
-
0
-

A co mam dopisat do textarea?
onchange="return spravnadlzka(this)" ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
30. 3. 2006   #4
-
0
-

Grrrrr, jsem nad tim stravil snad pul hodiny (to nenadavam tobe, zurim na sebe) :dabel:

Ale mas to tu cely a fungujici. Preber si to jak chces. :)



<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
<title></title>
<script type="text/javascript" language="JavaScript">

function zkontroluj(){
txt=document.getElementById("p1");
if (txt.value.length>160)
{
alert("Obsah je moc dlouhy");
txt.value=txt.value.substring(0,160);
}
}
</script>
</head>
<body>
<textarea id="p1" rows="20" cols="20" onkeyup="zkontroluj()" wrap="hard">

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
dalaman0
Věrný člen
31. 3. 2006   #5
-
0
-

Ok, diky moc. Pomohlo mi to. To stym onkeyup bolo fakt cudne... Este raz thanks

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Zdeněk Lehocký
~ Šéfkorektor
+2
Grafoman
10. 4. 2006   #6
-
0
-

CommanderZ napsal:

EDIT: Heh, co je to za bug? misto toho "to_jiste" tam samozrejme ma byt "o n k e y u p". Bez mezer, of course. To by me zajimalo, co za blbost, aby forum "o n k e y u p" nahrazovalo "to_jiste". Ted jsem si to jeste zkontroloval a v kodu pripspevku to "o n k e y u p" fakt je. S tim by se melo neco udelat.



To je nedomyšlené (ono JE to domyšlené, ale v sekci JS nepoužitelné) antispamový filtr... zachytí javascriptové události, aby tu nějaký hacker nemohl spustit škodící script.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
* Šéfkorektor *
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 26 hostů

Podobná vlákna

Textarea — založil don_Dominique

Textarea — založil tomj

Textarea — založil Zelenáč

Problém s textarea — založil RePRO

Textarea riadky — založil User

Moderátoři diskuze

 

loadingtransparent (function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true; po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); })();
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý