Výpis z databáze do jednotlivých sectionů – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Výpis z databáze do jednotlivých sectionů – PHP – Fórum – Programujte.comVýpis z databáze do jednotlivých sectionů – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Futy99
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
6. 8. 2016   #1
-
0
-

Ahoj, mám takový problém. Potřeboval bych, aby se mi z databáze vypsalo jedno (jeden řádek v databázi) jméno s příjmením, ale do každého sectionu podle ID.

<section>
<img src="example.png" alt="your name" class="first-image">
<p class="name">There I need user by ID from database</p>
<hr>
<p class="text-in-box">Some text<span style="color:#3399ff">Some other text</span></p>
</section>

<section>

 <img src="user.png" alt="your name" class="for-while">

   <?php
   // Create connection
   $conn = new mysqli($servername, $username, $password, $dbname);
   // Check connection
   if ($conn->connect_error) {
   die("Connection failed: " . $conn->connect_error);
                                }
   $sql = "SELECT name, surname FROM user Where ID = '1'";
   $result = $conn->query($sql);

   if ($result->num_rows > 0) {
   // output data of each row
   while($row = $result->fetch_assoc()) {
   **echo "<p class='name'>" . $row["name"] . " ". $row["surname"] . "</p>";** // 		     				Tady se vypiše uživatel.
}
   } else {
     echo "0 results";
      }
     $conn->close();
     ?>
     <hr>
     <p class="text-in-box">Some text<span style="color:#3399ff">Some other text</span>
     </p>
</section>

Podařilo se mi zplodit nějak tohle a napadlo mě, že bych mohl napsat ručně do každého sectionu tohle ručně a akorát zaměnit proměnné a v $sql změnit WHERE id = "2" a takhle pokračovat, ale to je neefektivní. Předpokládám že to půjde nějak, aby se vždy navýšila hodnota ID o 1. Budu rád za každou radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.37.–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
6. 8. 2016   #2
-
0
-

#1 Futy99
Vyhoď klauzuli WHERE a section dej dovnitř toho cyklu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
chita0
Newbie
6. 8. 2016   #3
-
0
-

#1 Futy99
Jak psal Kit

<?php
    
    // Create connection
    $conn = new mysqli($servername, $username, $password, $dbname);
    
    // Check connection
    if ($conn->connect_error) {
        die("Connection failed: " . $conn->connect_error);
    }
    
    //$sql = "SELECT name, surname FROM user Where ID = '1'";
    $sql = "SELECT name, surname FROM user";
    $result = $conn->query($sql);

    if ($result->num_rows > 0) {
        // output data of each row
        while($row = $result->fetch_assoc()) {
            //echo "<p class='name'>" . $row["name"] . " ". $row["surname"] . "</p>";
            echo '<section>
                    <img src="example.png" alt="your name" class="first-image">
                    <p class="name">'.$row['name'].' '.$row['surname'].'</p>
                    <hr>
                    <p class="text-in-box">Some text<span style="color:#3399ff">Some other text</span></p>
                  </section>';
        }
    } else {
        echo "0 results";
    }

    $conn->close();

?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 77.104.198.–
Futy99
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
6. 8. 2016   #4
-
0
-

Moc děkuji za radu. Jenom mi pak nefungovalo správně display:flex, protože jsem zapomněl na <div id="wrapper"> ale už to mám. Děkuji moc ještě jednou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.37.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 41 hostů

Podobná vlákna

Výpis z databáze — založil Twino

Výpis z databáze — založil Maros

Výpis z databáze — založil Lukáš

Výpis dílů z databáze — založil Roman

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý