Hra v jazyce C# – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hra v jazyce C# – C / C++ – Fórum – Programujte.comHra v jazyce C# – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Lukáš
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
6. 8. 2016   #1
-
0
-

Zdravíčko,

dostal jsem ve škole za úkol vytvořit funkční hru v tomto jazyce,jenže můj výtvor má několik chyb a nefunguje tak,jak jsem zamýšlel.Opravdu už nad tím jen sedím,a mažu,přidávám nebo upravuju co mne napadne jelikož jsem totálně bezmocný.Našel by se tu někdo,kdokoliv kdo tomu rozumí více než já,kdo by mohl najít chybu v mém programu a buď ji opravit nebo mě navést na nějaké řešení? Opravdu bych byl vděčný protože jsem opravdu zoufalý....pokud by se našel zájemce,dodám odkaz ke stažení kódu.Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.3.–
lukas.balaz0
Super člen
6. 8. 2016   #2
-
0
-

#1 Lukáš
za prvé: zlá kategória (malo to byť .NET)

za druhé: to, že je to v C# a že je to hra toho veľa nehovorí. Musíš povedať viac. Odporúčam dať zdrojáky hneď a presne vysvetliť čo nefunguje, čo to robí a čo to má robiť. Pokiaľ možno dať sem len tie časti kódu, kde si myslíš, že je chyba.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.41.–
T.D.
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
6. 8. 2016   #3
-
0
-

doporučuju vetšinu kodu zabali to  

	try
	{
/*
KOD 
*/
	}
            catch (Exception x)
            {
                MessageBox.Show(x.Message.ToString());
            }

a ked ani toto nepomože tak breakpointy a debug, debug, debug .....

a jak pisal Lukaš tak bez nejakych ukažek kodu neni možne posudit co nefunguje.

 T.D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.90.–
Kit+15
Guru
6. 8. 2016   #4
-
0
-

#3 T.D.
To je návod jak z minulého století.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:aca5:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Lukáš
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
6. 8. 2016   #5
-
0
-

Hra funguje na principu trefování kuliček určité barvy.Jde o to,že při trefení modré,je vše v pohodě.Jenže po kliknutí mimo plochu modré kuličky se má odečíst bod,stejně tak se má odečíst i po kliknutí na náhodně generovanou zelenou kuličku.Jenže body se nějak divně odečítají,sám nevím kde je chyba,proto žádám o pomoc.A to,že jsem ve špatném tématu se omlouvám.

Zde je kód - https://ulozto.cz/!uLhmg9387/trefovani-kulicek-rar

Pak je tam ještě jeden menší problém se zobrazováním výsledků přes StreamReader,ale to bych teď nijak neřešil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.3.–
BDS+3
Věrný člen
6. 8. 2016   #6
-
0
-

tak narychlo jsem to  prošel, sice moc nechápu, jak vlastně chceš aby to počítalo, ale tohle mi přijde jako blbost:

if (vzdálenost <= 5){..}

else if (vzdálenost >= 20){..}

a co to má udělat, když vzdálenost bude např. 8?

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
W10 :)
Lukáš
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
7. 8. 2016   #7
-
0
-

#6 BDS
Hmmmm,sám si nejsem jistý,proč jsem to tam napsal.Nějaká rada pro to,aby zelená kulička odebírala bod a pokud kliknuto mimo pole té modré,tak aby to taky odebíralo bod?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.3.–
BDS+3
Věrný člen
7. 8. 2016   #8
-
0
-

#7 Lukáš
no já nevím jak učitel ohodnotí tvou práci, když ji necháš napsat někomu jinému..

        private void panelKuliček_MouseDown(object sender, MouseEventArgs e)
        {
            int rozdílX = e.X - x;
            int rozdílY = e.Y - y;
            double vzdálenost = Math.Sqrt(rozdílX * rozdílX + rozdílY * rozdílY);
            if (vzdálenost < 6 && barva == Color.Blue)
            {
                barva = Color.Red;
                panelKuliček.Refresh();
                početZásahů++;
                PoleZásahů.Text = početZásahů.ToString();
            }
            else if (vzdálenost > 5 || barva == Color.Green)
            {
                barva = Color.Green;
                panelKuliček.Refresh();
                početZásahů--;
                PoleZásahů.Text = početZásahů.ToString();
            }
        }

mimochodem, to vyhodnocení se dá napsat lépe, takže když na to přijdeš, tak učitel nejspíš ocení, že jsi nad tím alespoň trochu přemýšlel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
W10 :)
Lukáš
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
7. 8. 2016   #9
-
0
-

#8 BDS
No pozor,já se prosil o nějakou radu,ne o řešení :))) ale děkuji i takhle,vážím si Vaší pomoci a snad to vyřeší mé problémy.Pokud ano,na mě zbývají už jen vyřešení toho dalšího.Ještě bych se ozval

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.3.–
BDS+3
Věrný člen
7. 8. 2016   #10
-
0
-

#9 Lukáš
takže rada:

nezohlednil jsi to, že náhodný výběr není vina hráče + na něco jsi zapomněl + máš tam pár věcí zbytečně. Taky jsem Ti nenapsal řešení, pouze odstranil chybu špatného počítání + jsem tam ponechal chybu, kterou jsi tam měl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
W10 :)
Lukáš
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
7. 8. 2016   #11
-
0
-

#10 BDS
Jak myslíte to "nezohlednil"??? Jsem s tímhle programem téměř nováček na mě pomalu

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.3.–
BDS+3
Věrný člen
7. 8. 2016   #12
-
0
-

#11 Lukáš
pokud jsem systém hry pochopil správně, tak jde o to, trefit na všechny a pouze modré tečky. Takže bych nepočítal počet všech vygenerovaných, ale pouze modré. Nebo vygeneroval vždy třeba 20 teček, z nich by bylo vždy pouze 15 modrých..

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
W10 :)
Lukáš
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
7. 8. 2016   #13
-
0
-

#12 BDS
Právěže mám pevně stanovený počet 15 kuliček,které se generují a mezi nimi je náhodně generovaná zelená,ta má být špatná a na tu se nemá klikat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.3.–
BDS+3
Věrný člen
7. 8. 2016   #14
-
0
-

#13 Lukáš
jenže se dost pravděpodobně může stát, že se některému hráči vygeneruje více zelených.. takže bude mít nižší skóre přestože se neminul, než hráč kterému se vygenerovali všechny modré

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
W10 :)
Lukáš
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
7. 8. 2016   #15
-
0
-

Hmmm,to je prada,to mě nenapadlo...jenomže si nejsem jistý jak to tedy změnit

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.3.–
BDS+3
Věrný člen
7. 8. 2016   #16
-
0
-

#15 Lukáš
a vůbec tě nenapadlo dát početKuliček++ pod podmínku s vyhodnocením modré barvy?!

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
W10 :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Const v jazyce C — založil chef06

Rotace v jazyce C — založil Karell

Úlohy v jazyce C — založil micha407474

Úkol v jazyce C — založil Fidorka227

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý