Jak přistupujete k datům které chcete vypisovat uzivateli? a) jsou to data ktere jsou uloženy v DB a jsou to aplikační data např. chybové hlášky apod. - ty se nemusí ošetřovat htmlspecialchars(). b) jsou to data od uživatele které se ukládají do DB a ty se musí musí ošetřit pomocí htmlspecialchars(). např. nějaký komentáře z nějakého fora . děláte to tak nebo jak Vy přistupuje k různým datům které chcete vypisovat ?. V případě aplikačních dat ukládáte data do DB již s html značkami a ty jen vypíšete bez ošetření? a v případě uživatelských dat ošetřujete úplně vše? zajímá mně to proto že já mám vclastní šablonovací systém a ten ošetřuje jak aplikační data tak uživatelská data a do DB ukládám jen čisté texty a html tagy přiřazuje šablonovací systém
Fórum › PHP
Csrf sablonovaci system
#1 str
- Všechny výstupy z DB ošetřuji přes htmlspecialchars(). I do chybových hlášek může někdo vložit & nebo <>
- Do DB zásadně ukládám neošetřená data
- Do DB se značky HTML nedávají. Proto se používají BB kódy. HTML značky patří do šablony.
Mozna by stalo zminit, ze do db se nedava html proto, ze kdyby hacker napadnul db a vlozil tam html, tak by mu to php pak odfiltroval. A v BB kodech nelze udelat snadno incident jako v html.
#4 peter
HTML se do DB nedává hlavně proto, aby ta data byla použitelná i jiným způsobem, než jen pro web. Když by z toho někdo chtěl udělat třeba PDF, tak by se to dělalo docela blbě.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 39 hostů
Podobná vlákna
Šablonovací systém — založil Yohaku
Content Managed System alebo Bloggersky system... — založil Mega.Lama
System() v C++ — založil
System("??????"); — založil dragon124
C++ a system() — založil Ezechiel
Moderátoři diskuze