Mam takovej dotaz, proč instalace Visual Studia 2015 Community trvá tak neuvěřitelně dlouho? Zajímalo by mě, co všechno ten instalátor dělá. Před instalací jsem si zaškrtnul jen C# a SQL Server, má to něco přes 10GB a trvá to půl dne. Ještě jsem se nesetkal s takovym softwarem. Jen minule jsem instaloval update VS asi 5 hodin.
Fórum › .NET
Délka instalace VS 2015 Community
s klasickým diskem 7200ot. a procesorem i7 2,8 GHz nebo i5 3,2 GHz zabere skoro úplná instalace asi 20-30 minut (instaloval jsem na 4 počítače, vždy to bylo podobné), update bylo možná o 5-10 minut delší.
(Instalace VS 2013 byla rychlejší)
A není to tak, že trvá půl dne stahování?
hu
Jo, 2013 byla celkově rychlejší.
Neni to stahovánim. Instaloval jsem to na novej HDD a zjistil jsem, že za to můžou chybějící aktualizace ve Win 7 (je tam nějakej bug nebo co a k jejich stažení se musí použít opravnej balíček). Takže jsem čekal 7 hodin a pak mi VS vyhodilo chyby.
Instalace řádí všude po systému, kopíruje spoustu knihoven, registruje debugging nástroje, zapisuje do registrů atd... Ale bude líp :) Doporučuji kouknout na: https://blogs.msdn.microsoft.com/visualstudio/2016/04/25/anatomy-of-a-low-impact-visual-studio-install/
tl;dr
Nový instalátor už tolik nezapisuje do registrů (zmizí stovky tisíc záznamů), nezaplňuje tolik GAC, místo toho drží většinu souborů ve svojí složce, a dává větší kontrolu nad tím, co všechno se nainstaluje.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Visual Studio Community - licence — založil BDS
VisualStudio 2015 — založil Alex95
C++ (Visual studio 2015) — založil Saltsnake
Visual Studio 2015 help viewer — založil Radek Chalupa
Visual Studio 2015 nezná getline? — založil Polda18