Definice pole obsahem proměnné – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Definice pole obsahem proměnné – Visual Basic – Fórum – Programujte.comDefinice pole obsahem proměnné – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jirka
~ Anonymní uživatel
284 příspěvků
11. 8. 2016   #1
-
0
-

Dobrý den,

mám funkční skript:

Dim pole() As Object
pole = {"prvni", 2, "zase, text"}
MsgBox(pole(0) & " " & pole(1) & " " & pole(2))

a potřeboval bych aby fungovalo:

Dim pole() As Object
Dim def_pole As String
def_pole = """prvni"", 2, ""zase, text"""
pole = {def_pole}   ' toto opravit 
MsgBox(pole(0) & " " & pole(1) & " " & pole(2)) ' Nejde. Dá se vypsat pouze celé najednou MsgBox(pole(0))

jednoduše potřebuji naplnit pole obsahem proměnné. Přes split to nejde, problém je s čárkou v : "zase, text".

Díky za každé postrčení

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.207.–
Reklama
Reklama
petrph0
Newbie
13. 8. 2016   #2
-
0
-

Dá se to, jakž takž snadno, za předpokladu že aspoň ta struktura dat v řádku je pevná. Tedy vždycky
""text1"", číslo, ""text2"".

Takže pak si to můžeš sama "rozkouskovat" s pomocí metody Instr , resp.  a metod Left, Mid, Right.
Asi takhle

Dim pole(3) As Object
Dim def_pole As String
def_pole = """prvni"", 2, ""zase, text"""
dim i,j,k as integer
i=Instr (2,def_pole,"""")
pole(0)=Trim(Left(def_pole,i))
j=Instr (i,def_pole,",")
k=Instr (j+1,def_pole,",")
pole(1)=Trim(Mid(def_pole,j+1,k-j-1))
pole(2)=Trim(Mid(def_pole,k+1))

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:9193:38da:e470:...–
Kit+11
Guru
13. 8. 2016   #3
-
0
-

#1 Jirka
Potřebuješ načíst formát CSV. To by ti mohlo pomoct v googlení.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Kit+11
Guru
13. 8. 2016   #4
-
0
-

#1 Jirka
Dal jsem si tu práci a googlil CSV parser pro VB. Nic. Pouze primitivní parsování pomocí Split(). Jako kdyby se formát CSV nepoužíval. MS zde evidentně zaspal, neboť pro jiné jazyky to bývá běžně implementováno v systémových knihovnách.

Zřejmě si to budeš muset sám parsovat nějakým konečným automatem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Jirka
~ Anonymní uživatel
284 příspěvků
17. 8. 2016   #5
-
0
-

Díky za pomoc.

Jen doplním, že struktura dat v řádku se mění. Elegantní řešení jsem nenašel, naštěstí potřebuji ze struktury jen něco, takže to vypíchnu přes substring a split .

Jirka

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.207.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý