LAZARUS: Asociace souborů s programem – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

LAZARUS: Asociace souborů s programem – Delphi – Fórum – Programujte.comLAZARUS: Asociace souborů s programem – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Laz
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
11. 8. 2016   #1
-
0
-

Zdravím, 

dělám si vlastní prohlížeč textových souborů a rád bych, aby se mi po poklepání na soubor v průzkumníkovi (Total commander, Salamander...) spustil program s načteným obsahem textového souboru.

Asociace souborů ve windows samozřejmě není problém, program se mi spustí, ale obsah se nenačte - okno editoru (SynEdit) je prázdné.

Nevíte někdo, jak ošetřit, aby se po spuštění programu načetl obsah souboru na který jsem kliknul?

Díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.198.–
mjseven0
Návštěvník
11. 8. 2016   #2
-
0
-

Systém tvému programu předává název souboru včetně cesty v parametrech. 
V tvém programu se tedy podívej do ParamStr(1) jestli obsahuje název souboru a pokud ano tak si ho do synEditu načti přes metodu LoadFromFile na property Lines příslušného SynEditu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.113.32.–
Laz
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
12. 8. 2016   #3
-
0
-

Super, to je přesně ono.

Díky moc.

Ještě přidám vzorový kód kdyby tohle někdo taky řešil 

PROCEDURE TFORM1.FORMCREATE(SENDER: TOBJECT);   //procedura při vytvoření(spuštění)

BEGIN  
  
  IF ParamStr(1)<>'' THEN               //ověření jestli systém předal cestu k souboru
     SynEdit1.Lines.LoadFromFile(ParamStr(1)); //načtení souboru do editačního okna
END; 
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.198.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý