Upload obrázkov – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Upload obrázkov – PHP – Fórum – Programujte.comUpload obrázkov – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Jakub Jurových0
Stálý člen
16. 2. 2007   #1
-
0
-

Zdravím, na nete som našiel skript na upload obrázkov, ktorý keď som skúšal na localhoste, tak fungoval. Presunul som to však na ic.cz a vyhadzuje mi to error. Tu je kód:

<?php

$zobrazit=True;
function error($error, $location, $seconds = 5)
{
echo '<span class="red">' . $error . '</span>';
GLOBAL $zobrazit;
$zobrazit=False;
}
$directory_self = str_replace(basename($_SERVER['PHP_SELF']), '', $_SERVER['PHP_SELF']);
$uploadsDirectory = 'upload/';
$uploadForm = 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST'] . $directory_self . 'upload.form.php';
$uploadSuccess = 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST'] . $directory_self . 'upload.success.php';
$fieldname = 'file';

$errors = array(1 => 'Pripojovaný súbor je príliš veľký(php.ini).',
2 => 'Pripojovaný súbor je príliš veľký',
3 => 'file upload was only partial',
4 => 'Nebol pripojený žiadny súbor');

if ($zobrazit)
isset($_POST['submit'])
or error('Uploadovací formulár je potrebný.', $uploadForm);

if ($zobrazit)
($_FILES[$fieldname]['error'] == 0)
or error($errors[$_FILES[$fieldname]['error']], $uploadForm);

if ($zobrazit)
@is_uploaded_file($_FILES[$fieldname]['tmp_name'])
or error('not an HTTP upload', $uploadForm);

if ($zobrazit)
@getimagesize($_FILES[$fieldname]['tmp_name'])
or error('Môžete pridávať len obrázky.', $uploadForm);

$now = time();
while(file_exists($uploadFilename = $uploadsDirectory.$now.'-'.$_FILES[$fieldname]['name']))
{
$now++;
}

if ($zobrazit)
@move_uploaded_file($_FILES[$fieldname]['tmp_name'], $uploadFilename)
or error('receiving directory insuffiecient permission', $uploadForm);

if ($zobrazit)
$sql = mysql_query('INSERT INTO obrazky (ponuka, nazov)
VALUES (
\''.$_SESSION["cisloPonuky"].'\',
\''.$uploadFilename.'\'
)
', $conn) or die(mysql_error($conn));

if ($zobrazit)
echo "Obrázok bol úspešne uploadnutý a pridaný do databázi.";
include "menu/newc.php";

?>


a chybu mi to vyhadzuje tuto:
receiving directory insuffiecient permission


Potrujem pomoc, ale veľmi rýchlo. pls

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kto sa smeje naposledy, ten má dlhé vedenie.
Radoslav Pala0
Super člen
16. 2. 2007   #2
-
0
-

nastav prava na 777 . V total commander das toto a zmeni ti to prava v aktualnej zlozke:



chmod ./ 777

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Jurových0
Stálý člen
16. 2. 2007   #3
-
0
-

uz mi tu chybu nehadze. AVSAK:
sice sa do db zapise, ale na serveri sa neobjavi ziadny novy subor...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kto sa smeje naposledy, ten má dlhé vedenie.
Radoslav Pala0
Super člen
20. 2. 2007   #4
-
0
-

ma to by asi takto:

chmod 777 ./ 

niesom si isty.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.0
Věrný člen
20. 2. 2007   #5
-
0
-

nehadze to ziadnu chybu a subor neskopiruje?



@move_uploaded_file($_FILES[$fieldname]['tmp_name'], $uploadFilename)
or error('receiving directory insuffiecient permission', $uploadForm);


skus odtial vyhodit ten zavinac, zapni si vsetky warningy ci to nahodou nieco nenapise...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Prepinanie obrazkov — založil wrany

Posúvanie obrázkov — založil Peter

Prezeranie Obrazkov... — založil mORb

Nahlad obrázkov — založil Tomáš Lacko

Prehliadac obrazkov — založil martin.007

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý