[Help] Inkrementacia nazvu / mena objektu – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

[Help] Inkrementacia nazvu / mena objektu – Java – Fórum – Programujte.com[Help] Inkrementacia nazvu / mena objektu – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
MajkX
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
16. 8. 2016   #1
-
0
-

Zdravim vospolok :)

Mam na vas otazku programatori.
Vyvyjam jednu aplikaciu , ktora ma sluzit na simulaciu hry.
Zacal som so zakladnymi algoritmami , a jednym z nich je vytvorenie hraca.
Pouzivam konkretne tento konstruktor ktory mam definovany v MAINe :

 

public static void createPlayer(boolean utok,boolean obra,boolean bran)
    {
        hrac++;
        id++;
        Random rand = new Random();
        if(utok){
            utocnici++;
        bra = 0;
        obr = 0;
        uto = rand.nextInt(80) +1;
        str = rand.nextInt(50) +1;
        nah = rand.nextInt(30);
        rych = rand.nextInt(30);
        sila = rand.nextInt(20);
        AI = rand.nextInt(150) +50;
    }
        if(obra){
            obrancovia++;
            bra = 0;
            uto = 0;
            obr = rand.nextInt(80) +1;
            str = rand.nextInt(30);
            nah = rand.nextInt(20);
            rych = rand.nextInt(20);
            sila = rand.nextInt(50) +1;
            AI = rand.nextInt(150) +50;    
    }
        
        if(bran){
            brankari++;
            uto = 0;
            obr = 0;
            bra = rand.nextInt(80) +1;
            str = 0;
            nah = rand.nextInt(50) +1;
            rych = rand.nextInt(50) +1;
            sila = 0;
            AI = rand.nextInt(150) +50;
        }
        
        Player hrac1 = new Player(id,createName(),bra,obr,uto,str,nah,rych,sila,AI); 
        System.out.println(hrac1);
    }

Problemom je prave 3. riadok od spodu.
Stale mi to vytvori objekt s tym istym menom.
Cize ked potom konstruktor vyvolam 5 krat , a chcem zistit informacie o 1. vytvorenom objekte , nedostanem sa k tejto informacii..

Preto sa obraciam na vas s otazkou , ako zabezbecit , aby stale pri vyvolani konstruktoru createPlayer(true,false,false); sa nejako 'inkrementoval' nazov objektu 'hrac1' , popripade ako zabezpecit aby som aj po 5. vyvolani funkcii mal stale pristup k 1. vytvorenemu objektu.

Dakujem vam :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.132.–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
16. 8. 2016   #2
-
0
-

#1 MajkX
Ukládej si ty hráče do kolekce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
sleepy
~ Anonymní uživatel
422 příspěvků
23. 8. 2016   #3
-
0
-

Pozri si co je a ako sa pouziva enum a tak isto ako sa programuje objektovo, a tiez co je to factory. A ako vravi Kit ukladaj si tie data do nejakej kolekcie (ArrayList). Btw mam na teba otazku co sa stane ak spustim createPlayer(true, true, true); <- toto je dovod preco som spomenul enum.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.64.115.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 28 hostů

Podobná vlákna

Znaky v názvu — založil Michall

Verze programu v názvu — založil ospalka123

Třídění podle názvu — založil Honza

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý