Staticke pole ve tride – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Staticke pole ve tride – C / C++ – Fórum – Programujte.comStaticke pole ve tride – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
16. 2. 2007   #1
-
0
-

zdravim
nevim si rady s polem objektu ve tride nevim jak ho inicializovat, dekuju za radu
nic co sem zkousel nefungovalo

toto je zacatek kodu :



class base
{
private:
static string descrworld[2][2];

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
16. 2. 2007   #2
-
0
-

Staticke clenske promenne se inicilizuji vne deklarace tridy, cili:



class base
{
private:
static string descrworld[2][2];
};

std::string base::descworld[2][2] = { {"abc", "def"}, {"ghi", "jkl"}};

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
16. 2. 2007   #3
-
0
-

Mno, znovu jsem si precetl tvuj dotaz a neni mi jasne, co vlastne chces vytvaret. Totiz pokud deklarujes statickou clenskou promennou, tak potom budou mit tuto promennou nasdilene vsechny instance dane tridy. Krome toho s nima muzes pracovat se statickymi clenskymi funkcemi, ale musisi je volat pres ctyrtecku "::", to same plati o praci se statickou promennou. A poku se ti jedna o staticky alokovane pole, pak staci napsat jen typ nazev[rozmer]; a inicializovat ho v konstruktoru dane tridy.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Systém
~ Anonymní uživatel
61 příspěvků
16. 2. 2007   #4
-
0
-

To Jura:
jj presne tohle sem chtel vedet, potrebuju aby vsechny objekty meli spolecne tohle pole, vlastne to ted musim predelat na strukturu tohle sem chtel jen pro zjednoduseni takze by to bylo asi takhle



class base
{
private:
static struct world
{
string descrworld[2][2];
};

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 75 hostů

Podobná vlákna

Pole stringů/struktur ve třídě — založil Topsy Kretts

Statické TreeView — založil Chudda

Staticke a nestaticke metody — založil vlado0991

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý