Rozdělení pole – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Rozdělení pole – PHP – Fórum – Programujte.comRozdělení pole – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Row0
Stálý člen
25. 8. 2016   #1
-
0
-

Dobrý den

mám 

while($res=mysqli_fetch_array($novinkyi)){

    $pole[]=array (
              "id" => $res["id"],
              "name" => $res["name"],
              "url" => $res["url_name"],
              "nazev" => $res["name"],
              "date" => date("d.m.Y", strtotime($res['createtime'])),
              "text" => $res["text"],
              "rating" => ["rating"],
              );   
}

Mám toto pole 23 prvků a potřebuji aby se těchto 23 prvků rozdělilo po 5 do 5 skupin - spíše do tolik skupin do kolika bude potřeba, ale po 5 (takže posledni skupina bude mít jen 3 prvky) Nějaké nápady jak to vyřešit?

Díky za pomoc!

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.11.–
Řešení
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
25. 8. 2016   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

myslis neco jako:

 $i = 0;

while($res=mysqli_fetch_array($novinkyi)){

    $pole[$i++ / 5][]=array (
              "id" => $res["id"],
              "name" => $res["name"],
              "url" => $res["url_name"],
              "nazev" => $res["name"],
              "date" => date("d.m.Y", strtotime($res['createtime'])),
              "text" => $res["text"],
              "rating" => ["rating"],
              );   
}


jen se ujistit, ze to dela celociselne deleni

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.47.3.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Row0
Stálý člen
25. 8. 2016   #3
-
0
-

#2 KIIV
Přesně tohle mám na mysli můžeš mi to prosím trošku vysvětlit? do klíče si vložil podmínku? is_float by měl řešit celočiselné dělení ale nejak ted nechapu logiku tvého prikladu muzes mi to prosim vysvetlit?

Díky moc je to presne to co jsem potreboval.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.11.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
25. 8. 2016   #4
-
0
-

#3 Row
no zrovna jsem to testoval a deleni tam je celociselne, takze pohoda...

funguje to takhle:

0  ..  4  / 5 = 0
4  ..  9  / 5 = 1
...
20 .. 24  / 5 = 4


php samozrejme pole vytvori, pokud neexistuje a pouzije se index, takze taky bez problemu

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.47.3.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
peter
~ Anonymní uživatel
4002 příspěvků
25. 8. 2016   #5
-
-1
-
Mimo téma
Kit -

$i / 5 ... je klasicke deleni 5

while () $i++ ... je klasicke zvysovani i o 1; i = i + 1

$pole[$index] = 123 ... je naplneni pole

$pole[ $i++ / 5 ] ... je totez jako $pole[ floor($i/5) ]; cili, zaokrouhleni na cele cislo, coz dela php samo, protoze pro idnex pole se pouziva integer nebo string $pole[0], $pole[1], $pole['text']; $pole['123.45']

$pole[...][...] ... je dvourozmerne pole

Mimochodem, ten prevod datumu bych delal bud v mysql nebo az pred vypisem. Do te doby se muze hodit na ruzne veci spis casove razitko.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:d89:e1b...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Podobná vlákna

Rozdeleni pole na 2 kusy — založil Lada

Rozdeleni formu — založil Koja

Rozdělení čísla — založil Hanmir1

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý