Stažení obsahu doplněné na stránku AJAXem – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Stažení obsahu doplněné na stránku AJAXem – PHP – Fórum – Programujte.comStažení obsahu doplněné na stránku AJAXem – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Stirl
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
28. 8. 2016   #1
-
0
-

Na cizím serveru je seznam odkazů a po rozkliknutí odkazu je pomocí AJAXu načten do stránky obsah článku. Existuje způsob jak programově "rozkliknout" všechny odkazy tak, aby bylo možné pomocí file_get_contents najednou stáhnout kompletní stránku (se všemi rozbalenými články)?

Když si zobrazím adresu cíle odkazu a zadám ji jako parametr do  file_get_contents stáhne se pouze chybové hlášení, že článek nelze zobrazit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.199.44.–
Reklama
Reklama
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
29. 8. 2016   #2
-
0
-

To zalezi na tom, jak to maji zabezpecene. Pokud je to obycejna stranka, ktere predas id clanku a stahne ti ho, tak jo. Ale muzou to mit zabezpecene tak, ze je nutne zobrazit si uvodni stranku a pak prejit na clanek. Nebo to maji blokovane proti stahovani z externich serveru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:f123:d2...–
Stirl
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
29. 8. 2016   #3
-
0
-

#2 peter
Kliknutím na odkaz se předávají parametry javascriptové funkci AJAX requestu, která vygeneruje adresu a vyžádá si výsledek. Když parametry z odkazu přidám do adresy ručně, tak článek v pohodě otevřu v nové záložce prohlížeče.

Úvodní stránku si zobrazit musím, aby se vygenerovala session, pokud tomu správně rozumím. To problém není. Stránku otevřu, ale chci se vyhnout rozklikávání 300 linků.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.164.76.–
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
29. 8. 2016   #4
-
0
-

Jinymi slovy, chces ukrast obsah z cizi stranky. To je jasne uz z prvniho prispevku. Normalne bys pozadal spravce a mozna za poplatek ti tam pripravy kod, ktery staci spustit.

1) "Když si zobrazím adresu cíle odkazu a zadám ji jako parametr do  file_get_contents stáhne se pouze chybové hlášení, že článek nelze zobrazit."
2) "Když parametry z odkazu přidám do adresy ručně, tak článek v pohodě otevřu v nové záložce prohlížeče."
Tak, ktere z toho teda plati. Kdyz editujes stranku pomoci doplnku prohlizece, tak pracujes se strankou. Kdyz to delas na svem serveru, tak je to mimo a tam ti ajax proste nebude fungovat, protoze ten skrz servery nejede z bezpecnostniho duvodu, aby lidi nemohli fingovat treba online bankovnictvi tak snadno.

Takze, pokud bys to delal pres jejich stranku, pres doplnky prohlizece a posilal si to na server, tak to pujde. Normalne by to mohlo jit taky, pokud to nemaji zabezpecene (treba pres tu session). Jenom musis spravne poskladat tu adresu.

Hadam, ze jde o nejaky server s erotickymi povidkami.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:f123:d2...–
Stirl
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
29. 8. 2016   #5
-
0
-

#4 peter
Jde o crawler ve finančních zprávách. Na stránce jsou odkazy na x článků na tom serveru a mám robota, který mi hledá specifické informace. Doteď jsem všechno ručně rozklikal a vypsal ručně. Teď už je dat moc a chtěl bych to nějak zautomatizovat. Data sbírám pro svoji potřebu.

Ad 1 a 2. Asi jsem se špatně vyjádřil. Když napřed zobrazím stránku a z odkazu vytahám parametry a otevřu odkaz v nové záložce prohlížeče, tak se mi zobrazí. Když ale dám stejnou adresu jako parametr do file_get_contents, tak se zobrazí chybová hláška.

Crawler je jedna z možností - ta rychlejší. Druhá možnost je např. nějaký doplněk prohlížeče, který ty odkazy pootvírá na stránce. Tady jsem zatím nehledal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.164.76.–
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
30. 8. 2016   #6
-
0
-

No, jsi neuvedl adresu. Tak jako neni mozne z tech informaci zatim zjistit, proc ti pise chybu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:543e:dc...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 40 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý