Jak používat A/D převodník – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak používat A/D převodník – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comJak používat A/D převodník – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

17. 2. 2007   #1
-
0
-

Dobrý den, opět potřebuji radu. Jak mám naprogramovat A/D převodním v microprocessoru "ATMega8-16". Potřebuji konkrétně data z A/D převodníku odeslat přez RS232 do pc. Pokud možno prosím o nějaký příklad. Programuji v programu "CodeVisionAVR" a to v jazyce "C".

Předem děkuji...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ondrej Karas
~ Redaktor
0
Věrný člen
22. 2. 2007   #2
-
0
-

Ahoj, připravuji článek na toto téma, ale nevím kdy vyjde. Pokud to nespecha... Jinak mi napis mail a ja ti poslu priklad mailem

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Nejhorší není nemít práci. Nejhorší je nechtít práci...
technik160
Newbie
1. 1. 2009   #3
-
0
-

To Filip Sádovský : http://www.kvetakov.net/clanky/avr/55-vyuziti-ad-prevodniku.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.196.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
1. 1. 2009   #4
-
0
-

V pořádku nějak specielně to nespěchá každopádně zatím děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.85.–
adam
~ Anonymní uživatel
176 příspěvků
11. 3. 2010   #5
-
0
-

Dobrý den, pokoušel jsem se naprogramovat AD převodník a v celku to i funguje až na to že měřené napětí je rozděleno na 1023 dilku, aby toto odpovidalo skutečnemu napěti potřebuji to vydělit čislem 227 to se mi povedlo ale mělo to jeden problém na lcd se mi zobrazovali pouze celá číslo :( nevite někdo co stím? Děkuji.

int main(void){

DDRC=126;
PORTC=126;


char buffer[20];
double ADC;

lcd_init();
lcd_clear();

while(1){


ADMUX = 0xC0;
ADCSRA = 0xE6;
_delay_ms(5);
ADCSRA == 0x90;
ADCL == 11111111;
ADCH == 3;
set_cursor(5,2);
itoa(ADC, buffer, 10);
lcd_string(buffer);
}
return(0);
}



email: adamzachy@seznam.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
12. 3. 2010   #6
-
0
-

tak to vynasob, aby ti vysly treba desitky milivoltu.. nebo horsi reseni - pouzij float deleni .. (samozrejme v teto verzi nejde pouzit itoa, ale budes muset najit verzi pro float)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Boblig0
Newbie
30. 11. 2013   #7
-
0
-

Může mi někdo prosím popsat co znamená tento zápis? díky

ADCSRA |= (1 << ADEN) | (1 << ADSC) | (1 << ADFR) | (1 << ADIE) | (1 <<ADPS2) | (1 <<ADPS1)  | (1 <<ADPS0); 
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.186.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
1. 12. 2013   #8
-
0
-

#7 Boblig
dava se tim dohromady citelnejsi konfigurace...  1<< ADEN je vesmes posun jednicky na spravnou pozici v bajtu (kde sidli ADEN), to same pro ostatni bity. Ty se pak jeste "poscitaji" bitovym or | a pak se to nahraje do ADCSRA taktez orem k predchozi hodnote

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Jak používat Threading? — založil jojo

Co se používat? — založil nejsemsijist

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý