Dobrý den, opět potřebuji radu. Jak mám naprogramovat A/D převodním v microprocessoru "ATMega8-16". Potřebuji konkrétně data z A/D převodníku odeslat přez RS232 do pc. Pokud možno prosím o nějaký příklad. Programuji v programu "CodeVisionAVR" a to v jazyce "C".
Předem děkuji...
Fórum › Mikrokontroléry
Jak používat A/D převodník
Ahoj, připravuji článek na toto téma, ale nevím kdy vyjde. Pokud to nespecha... Jinak mi napis mail a ja ti poslu priklad mailem
V pořádku nějak specielně to nespěchá každopádně zatím děkuji.
Dobrý den, pokoušel jsem se naprogramovat AD převodník a v celku to i funguje až na to že měřené napětí je rozděleno na 1023 dilku, aby toto odpovidalo skutečnemu napěti potřebuji to vydělit čislem 227 to se mi povedlo ale mělo to jeden problém na lcd se mi zobrazovali pouze celá číslo :( nevite někdo co stím? Děkuji.
int main(void){
DDRC=126;
PORTC=126;
char buffer[20];
double ADC;
lcd_init();
lcd_clear();
while(1){
ADMUX = 0xC0;
ADCSRA = 0xE6;
_delay_ms(5);
ADCSRA == 0x90;
ADCL == 11111111;
ADCH == 3;
set_cursor(5,2);
itoa(ADC, buffer, 10);
lcd_string(buffer);
}
return(0);
}
email: adamzachy@seznam.cz
tak to vynasob, aby ti vysly treba desitky milivoltu.. nebo horsi reseni - pouzij float deleni .. (samozrejme v teto verzi nejde pouzit itoa, ale budes muset najit verzi pro float)
#7 Boblig
dava se tim dohromady citelnejsi konfigurace... 1<< ADEN je vesmes posun jednicky na spravnou pozici v bajtu (kde sidli ADEN), to same pro ostatni bity. Ty se pak jeste "poscitaji" bitovym or | a pak se to nahraje do ADCSRA taktez orem k predchozi hodnote
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Jak používat Threading? — založil jojo
Jak používat windows cmd v eclipse? — založil ingiraxo
Jak používat více php.ini v IIS8 — založil Tr0n
Jak moc je dobre pouzivat ulozene procedury v MySQL? — založil martin
Co se používat? — založil nejsemsijist