Uresolved External při kompilaci třídy s template. – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Uresolved External při kompilaci třídy s template. – C / C++ – Fórum – Programujte.comUresolved External při kompilaci třídy s template. – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
MiCizek0
Stálý člen
29. 8. 2016   #1
-
0
-

Ahoj, po dlouhé době používám template. Když to kompiluju , tak to vyhodí chybu

uresolved external. Jedná se o frontu, kde se na jedné straně prvky vkládají a na druhé se vybírají.

VereQueue.h


#ifndef VEREQUEUE_H
#define VEREQUEUE_H

template<class T>
class VereQueue
{
public:
	~VereQueue()
	{
		while (m_size > 0)
		{
			CellForTemplate *thisCell = m_begin;
			if (m_size > 0)
			{
				m_begin = thisCell->back;
				delete thisCell;

				--m_size;
			}
		}
	}

	T TakeElement();
	void GiveElement(T E);
	int GetSize() { return m_size; }

private:
	struct CellForTemplate
	{
		T element;
		CellForTemplate *front;
		CellForTemplate *back;
	};

	CellForTemplate *m_begin;
	CellForTemplate *m_end;
	int m_size;
};

#endif //VEREQUEUE_H

VereQueue.cpp

#include "stdafx.h"
#include "VereQueue.h"

template<class T>
T VereQueue<T>::TakeElement()
{
	CellForTemplate *thisCell = m_begin;
	T E = thisCell->element;
	if (m_size > 0)
	{
		m_begin = thisCell->back;
		delete thisCell;

		--m_size;
	}

	return E;
}

template<class T>
void VereQueue<T>::GiveElement(T E)
{
	CellForTemplate *newCell = new CellForTemplate;
	newCell->element = E;

	if (m_size > 0)
	{
		m_end->back = newCell;
		m_end = newCell;

	}
	else
	{
		m_begin = newCell;
		m_end = newCell;
	}

	++m_size;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83bc:247e:49d2:...–
q
~ Anonymní uživatel
219 příspěvků
29. 8. 2016   #2
-
+1
-
Zajímavé

Podle šablony se vygeneruje kód pro typy, se kterými ji používáš. V C/C++ se jednotlivé soubory kompilují samostatně a překladač nic neví o jiných souborech. Až nakonec se to všechno slinkuje dohromady.

Když máš v souboru jen šablonu pro deklaraci třídy (z toho includu), tak se ti nic víc nevygeneruje. A právě ty chybějící implementace ti nejspíš linker hlásí. Nevím, koule nefunguje.

Bežné řešení je dát všechno do jednoho souboru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
MiCizek0
Stálý člen
29. 8. 2016   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83bc:247e:3c11:...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 41 hostů

Podobná vlákna

Chyba při kompilaci — založil remmidemmi

Problém při kompilaci — založil oxidián

Chyba při kompilaci — založil Ykita

Chyba při kompilaci — založil sXe

Chyba při kompilaci — založil michal

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý