Radio a text – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Radio a text – PHP – Fórum – Programujte.comRadio a text – PHP – Fórum – Programujte.com

 

dalaman0
Věrný člen
28. 3. 2006   #1
-
0
-

Caut riesim jeden problem. Mam vo forme dve veci : 2 zaskrkavacie policka radio
(ANO A NIE) a jedno normalne textove pole. Chcem cez php zaistit to , aby sa
dalo do tohto textoveho policka pisat iba vtedy ked je zaskrknute policko
ANO.Cosi som spravil, ale dalo sa donho pisat az po odoslani formulara... Please
help...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
28. 3. 2006   #2
-
0
-

To se da udelat jen pres nejaky scriptovaci jazyk, ktery pracuje na strane klienta. Tedy pravdepodobne Javascript

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
dalaman0
Věrný člen
29. 3. 2006   #3
-
0
-

A nevedel by si mi tu dat aspon tej javaScript?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
29. 3. 2006   #4
-
0
-

Vyznas se v JS alespon trochu nebo to potrebujes pismenko od pismenka?

Btw, JS se doporucuju naucit, toto je typicky priklad, na ktere se PHP proste nehodi a pri psani poradnych stranek je casto trena delat prave na strane klienta.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
dalaman0
Věrný člen
30. 3. 2006   #5
-
0
-

PO dlhom hladani som sa konecne dockal... Nie je to sice to iste ale predsa....
http://www.jakpsatweb.cz/javascript/priklady/radio-disabled.html

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
MarianG0
Duch
17. 11. 2016   #6
-
0
-

Chalani som tu nový a potrebujem pomôcť. Potrebujem vytvoriť hlasovací formulár kde budú výberové políčka radio a tiež klasické textové polia pre vyplnenie osobných údajov.

Formulár je takýto:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Dokument bez názvu</title>
</head>

<body>
  <form action="radio.php" method="post">
          
  
<input type="radio" name="element_6" value="1">aa<br> 
<input type="radio" name="element_6" value="2">bb<br> 
<input type="radio" name="element_6" value="3">cc<br> 
<input type="radio" name="element_6" value="4">dd<br> 
<input type="radio" name="element_6" value="5">ee<br> 
<input type="radio" name="element_6" value="6">ff<br> 
<input type="radio" name="element_6" value="7">gg<br> 
<input type="radio" name="element_6" value="8">hh<br> 
<input type="radio" name="element_6" value="9">ii<br> 
<input type="radio" name="element_6" value="10">jj<br> 

<input name="odoslat" type="submit" value="Hlasuj"></div>
</form>

</body>
</html>

odosielací súbor:

<? if ( Mail("moja@adresa.sk", $element_6, $element_6, $element_6, $element_6, $element_6, $element_6, $element_6, $element_6, $element_6, $element_6) )
echo "Mail byl odeslán";
else echo "Mail se nepodařilo odeslat"; ?>

po odoslaní formulára mi vypíše následovne:

Warning: mail() expects at most 5 parameters, 11 given in W:\domains\www.mojadomena.sk\public\cesta k odosielaciemu súboru\radio.php on line 1
Mail se nepodařilo odeslat 

V čom je chyba? Ak tam dám len povedzme len dve výberové políčka tak to ide bez problémov.

Ďakujem za odpovede chalani. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.74.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
18. 11. 2016   #7
-
0
-

Warning: mail() expects at most 5 parameters, 11 given in W:\domains\www.mojadomena.sk\public\cesta k odosielaciemu súboru\radio.php on line 1

Zkousel jsi google translator? https://translate.google.com
Varování: mail () očekává na většině 5 parametrech, 11 uvedeny v W: \ domén \ www.mojadomena.sk \ public \ cesta k odosielaciemu súboru \ radio.php na řádku 1

Pak si otevres dokumentaci http://php.net/mail
a zjistis, ze funkce mail ma skutecne definovanych 5 parametru 

bool mail ( string $to , string $subject , string $message [, string $additional_headers [, string $additional_parameters ]] )

Ty tam mas:
 

$to = "moja@adresa.sk";
$subject = $element_6;
$message = $element_6;
$header = $element_6;
$params = $element_6;
? = $element_6; dalsich n-krat
mail ( $to , $subject , $message ) // takhle by to melo spravne vypadat
mail ( $to , $subject , $message, $header ) // nebo takhle
mail ( $to , $subject , $message, $header, $params ) // nebo takhle
mail($to , $subject , $message, $header, $params, $element_6, $element_6, $element_6, $element_6, $element_6, $element_6, $element_6) // a takhle jsi to napsal ty :)
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:d9b0:19...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
18. 11. 2016   #8
-
0
-

Jo, a neotvirej bubaky, 6 let stare tema, zalozi si nove, svoje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:d9b0:19...–
MarianG0
Duch
18. 11. 2016   #9
-
0
-

Asi ti nerozumiem. ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.97.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
18. 11. 2016   #10
-
0
-

Otevirani bubaku? Toto tema "Radio a text" zalozili v roce 2006. Tys k tomu tematu reagoval prispevkem v roce 2017, coz ho zviditelnilo a navic mluvis uplne z cesty, nekomentujes dane tema.

Mail?
Ta php chybova hlaska ti pise, ze funkce mail potrebuje max 5 parametru a ty, ze ji cpes parametru 11 

mail($to, $subject, $message, $header, $params)
mail($to, $subject, $message, $header, $params, $element_6, $element_6, $element_6, $element_6, $element_6, $element_6, $element_6)

// Je to podobne, jako bys napsal
function vynasobDveCisla($a,$b) {return $a * $b;}vynasobDveCisla(1,2,3,4,5,6,7,8); // a napsal tam cisel 8

Mail mail-box? Treba na zoznam.sk? Prihlas se tam. Klikni na Novy mail a co muzes vyplnit?
komu ($to)
predmet ($subject)
text zpravy ($message)
$header a $params tam doplnuje automaticky zoznam.sk

Tak tvuj program na fungovat podobne. Tez ti staci vyplnit 3 polozky. Ale podle php.net/mail dokumentace jich muze byt az 5.
No, a ted, co s tim? Tak jako tajne ocekavam, ze blik a budes vedet. Tak zda se, ze ani zablesk nadeje. Jeste zkusim napovedet 

$message = $element_6 . $element_6 . $element_6; // spojis to do jednoho retezce
mail($to, $subject, $message); // a pak odesles mail
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:d9b0:19...–
MarianG0
Duch
18. 11. 2016   #11
-
0
-

Si asi veľký fanúšik seriálu Dr. House však?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.97.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
21. 11. 2016   #12
-
0
-

http://php.net/mail - tam mas nekolik prikladu, jak se takovy mail posila. Kdybys to zkusil podle toho zkopirovat a upravit, usetril bys furu casu
google php mail example - kdyby sis vygoogloval priklady a upravil, take spousta casu a trapnych poznamek :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:9439:65...–
MarianG
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
22. 11. 2016   #13
-
0
-

#12 peter
Ďakujem ti Peter za normálnu odpoveď v ktorej nie je cítiť zakomplexovanú osobnosť. Bodaj by takých ľudí ako ty bolo viac. Držím palce a nech sa darí. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.54.–
MarianG
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
22. 11. 2016   #14
-
0
-

Ďakujem ti Peter za normálnu odpoveď v ktorej nie je cítiť zakomplexovanú osobnosť. Bodaj by takých ľudí ako ty bolo viac. Držím palce a nech sa darí. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.54.–
MarianG
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
22. 11. 2016   #15
-
0
-

Ako by mohol vyzerať PHP súbor pre odoslanie konkrétne tohto formulára na email?

<form style="background-color:#e6e6e6;font-size:14px;font-family:Arial,Helvetica,sans-serif;color:#666666;width:480px" title="HLASOVACIA SÚŤAŽ" action="odosli.php" method="post" novalidate> 
    
    <div><h2>HLASOVACIA SÚŤAŽ</h2></div>
    <div><h3>"Objav poklad"</h3></div>
    <div><label class="title">hlasujte pre jednu z možností<span class="required">*</span></label>        
    
    <div class="column" style="width:100%">
    <input type="radio" name="radio" value="1. možnosť" required><span>1. možnosť</span><br>
    <input type="radio" name="radio" value="2. možnosť" required><span>2. možnosť</span><br>
    <input type="radio" name="radio" value="3. možnosť" required><span>3. možnosť</span><br>
    <input type="radio" name="radio" value="4. možnosť" required><span>4. možnosť</span><br>
    <input type="radio" name="radio" value="5. možnosť" required><span>5. možnosť</span><br>
    <input type="radio" name="radio" value="6. možnosť" required><span>6. možnosť</span><br>
    <input type="radio" name="radio" value="7. možnosť" required><span>7. možnosť</span><br>
    <input type="radio" name="radio" value="8. možnosť" required><span>8. možnosť</span><br>
    <input type="radio" name="radio" value="9. možnosť" required><span>9. možnosť</span><br>
    <input type="radio" name="radio" value="10. možnosť" required><span>10. možnosť</span><br>
    </div><span class="clearfix"></span>
</div>
    
    <div>
    <label class="title">Meno<span class="required">*</span></label>
    <input type="text" name="input4" required></div>
    
    <div><label class="title">Priezvisko<span class="required">*</span></label>    <input type="text" name="input3" required></div>
    
    <div><label class="title">Mesto/obec<span class="required">*</span></label>    <input type="text" name="input2" required></div>
    
    <div><label class="title">Telefónny kontakt<span class="required">*</span></label>
    <input type="text" name="input1" required></div>
    
    <div><label class="title">Email</label>
    <input type="email" name="email2" value=""></div>
    
    <div class="element-submit"><input type="submit" value="Odoslať"></div>

</form>

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.54.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
22. 11. 2016   #16
-
0
-

Ty mi asi stale nerozumis, jinak si to neumim vysvetlit.
1. Otevres si stranku http://php.net/mail
2. Tam se podivas do zapisu, jake ma funkce vstupy a vystupy, jakeho typu
3. Podivas se tam na priklady
4. otevres si google.com a zadas tam slova: php mail example, zmacknes enter, a vypise ti furu stranek s priklady

Neni v tom nic zakomplexovane. Proste tak obvykle postupuji. Bud to najdu v dokumentaci (php.net/jmeno_funkce) a nebo googlem.

http://php.net/mail - "Example #2 Sending mail with extra headers."
Kdyz z tama smazu zbytecnosti pro prvni test... To je ukazkovy priklad, jak se z php odesila mail.

<?php
$to      = 'nobody@example.com';
$subject = 'the subject';
$message = 'hello';

mail($to, $subject, $message);
?>

1. http://php.net/…les.post.php - tady priklady stoti za prd
2. google.com : php post form example -w3schools.com
http://www.the-art-of-web.com/…orm-handler/ - jakysi navod na mail
3. google.com : php post form example simple -w3schools.com
http://php.net/…al.forms.php - taky nic moc priklady
http://www.html-form-guide.com/…utorial.html - to ujde

<?php
  function getPost($key,$def='') {return isset($_POST[$key]) ? $_POST[$key] : $def;}
  function escapeHtml($str) {return htmlspecialchars($str);} 

  if(getPost('formSubmit') == "Submit") 
    {
    $form = array();
    $form['formMovie'] = getPost('formMovie');
    $form['formName']  = getPost('formName');
    }
// <?=$varMovie;?> by se muselo prepsat na 
// <?php echo escapeHtml($form['formMovie']);?>
?>
<form action="myform.php" method="post">
    Which is your favorite movie?
    <input type="text" name="formMovie" maxlength="50" value="">
    What is your name?
    <input type="text" name="formName" maxlength="50" value="">
    <input type="submit" name="formSubmit" value="Submit">
</form>

Odeslani mailu zustava pak stejne. A cely trik pak spociva v tom, ze udelas
$message = implode("\n",$form); nebo
$message = $form['formMovie'] . $form['formName'];
To jsem ti ale uz psal!

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:f49f:c1...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
22. 11. 2016   #17
-
0
-

google = php read form elements
http://stackoverflow.com/…ue-using-php

Using $_POST method:

<form name="form" action="" method="post">
  <input type="text" name="subject" id="subject" value="Car Loan">
</form>

To show the value:

<?php echo $_POST['subject']; ?>

V podstate by slo pouzit, ale neni to bezpecne, ... 

$form    = array();
foreach ($_POST as $key=>$value)
  {$form[] = $key . ' = ' . $value;}
$message = implode("\n", $form);
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:f49f:c1...–
MarianG
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
22. 11. 2016   #18
-
0
-

Peter tá zakomplexovanosť nepatrila tebe ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.54.–
MarianG
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
22. 11. 2016   #19
-
0
-

Soráč patrilo to tebe ale reputáciu si si už napravil takže peace

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.54.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Radio — založil leon

Radio Buttony — založil Tomas

Internetové rádio — založil Like

Propojení radio button — založil NeedHelo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý