Margin-top pri viac obrázkoch v rovnakom dive – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Margin-top pri viac obrázkoch v rovnakom dive – CSS – Fórum – Programujte.comMargin-top pri viac obrázkoch v rovnakom dive – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Jozef
~ Anonymní uživatel
61 příspěvků
8. 9. 2016   #1
-
0
-

Ahoj, robím prerábku webdizajnu z PSD do HTML + CSS. Mám problém. V rovnakom dive potrebujem dať viac obrázkov. IMG header.png má margin-top: 8px; , ale IMG cart.png musí mať 12px vedeli by ste mi poradiť, ako to mám nastaviť v CSS na samostatné IMG obrázky? Budem tam používať ešte zhruba 6 obrázkov v rovnakom dive. Momentálne je nastavené staticky pre IMG 8px, no pre cart.png potrebujem 12px. Ďakujem za každú pomoc.
HTML kód:  

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>Flowers</title>
<link rel=stylesheet href=css/style.css media=all>
</head>

<body>

</body>
   <div id=header>
     <img src="message.png" alt="message.png, 145B" title="Správa" height="13" width="20">
   
   </div>
   <div id=underheader>
      <center> <a href=index.html><img src="header.png" alt="header.png, 35kB" title="Header" height="197" width="394">  </a></center>
        <img src="cart.png" alt="cart.png, 1,1kB" title="Cart" height="22" width="27">
   </div>
</html>

CSS kód: 

*
{
   margin: 0;
   padding: 0;
}
body
{
   width: 1080px;
   height: 2217px;
}
#header
{
   width: 1920px;
   height: 35px;
    background: rgb(88, 88, 90);
}
#underheader
{
   width: 1920px;
   height: 346px;
    background: white;
}
#underheader img
{
  margin-top: 8px;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.53.–
peter
~ Anonymní uživatel
4002 příspěvků
9. 9. 2016   #2
-
0
-

1. <img class=...>
2. ::first-child, nth-child

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
peter
~ Anonymní uživatel
4002 příspěvků
9. 9. 2016   #3
-
0
-

Mimochodem, stylovani se dela podle class. Id slouzi k necemu jinemu, prevazne JS. Se s nim da taky stylovat, ale z hlediska navrhu css to neni spravne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

2 divy inline-block extra margin-top — založil Codemaster

Problem s obrazkom v dive — založil marioff

Problém s margin — založil JeanBabtisteGrenouille

Iphon - margin: 0 auto; — založil Jaratyp

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý