Poslání příkazu na USB – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Poslání příkazu na USB – Java – Fórum – Programujte.comPoslání příkazu na USB – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Romanx
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
9. 9. 2016   #1
-
0
-

Ahoj,

mám problém s odesláním příkazu na anténku v USB. Mám fungující ekvivalent v pythonu, ale potřebuji to napsané v Javě. Jde vlastně jen odeslání stavové věty TX ENROLL:0 PGX:0 PGY:1 ALARM:0 BEEP:NONE.

 Nyní mám toto, ale žádná odezva. Mohl by mi někdo poradit, nebo nasměrovat jak problém vyřešit? Díky

package usbTest4;

import java.io.IOException;
import java.io.OutputStream;
import java.util.Enumeration;

import javax.comm.CommPortIdentifier;
import javax.comm.PortInUseException;
import javax.comm.SerialPort;
import javax.comm.UnsupportedCommOperationException;

public class UsbTest4 {
    static Enumeration portList;
    static CommPortIdentifier portId;
    static String messageString = "TX ENROLL:0 PGX:0 PGY:1 ALARM:0 BEEP:NONE";
    static SerialPort serialPort;
    static OutputStream outputStream;

    public static void main(String[] args) {

        portList = CommPortIdentifier.getPortIdentifiers();
        while (portList.hasMoreElements()) {
            portId = (CommPortIdentifier) portList.nextElement();
            System.out.println(portList);
            if (portId.getPortType() == CommPortIdentifier.PORT_SERIAL) {
                if (portId.getName().equals("/dev/ttyUSB0")) {

                    try {
                        serialPort = (SerialPort) portId.open("SimpleWriteApp", 2000);
                    } catch (PortInUseException e) {
                    }
                    try {
                        outputStream = serialPort.getOutputStream();
                    } catch (IOException e) {
                    }
                    try {
                        serialPort.setSerialPortParams(9600, SerialPort.DATABITS_8, SerialPort.STOPBITS_1,
                                SerialPort.PARITY_NONE);
                    } catch (UnsupportedCommOperationException e) {
                    }

                    try {
                        outputStream.write(messageString.getBytes());
                    } catch (IOException e) {
                    }
                }
            }
        }
    }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
Reklama
Reklama
Romanx
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
9. 9. 2016   #2
-
0
-

Problém je asi v tvaru příkazu. Python příkaz vypadá takto:

os.write(self.fd, "\x1B"+command+"\n")

už v tom hledám blbosti, tak bych potřeboval pohled někoho jiného

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
q
~ Anonymní uživatel
219 příspěvků
9. 9. 2016   #3
-
0
-

#2 Romanx
To není blbost, je dost možné, že právě proto to nic nedělá. Pokud se ta data vůbec odesílají. Tak to tam přidej.

Jinak to vypadá to správně. Jen bych asi dal setSerialPortParams před getOutputStream a neignoroval ty chytané vyjímky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Romanx
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
14. 9. 2016   #4
-
0
-

#3 q
Tak problém vyřešen. Použil jsem jinou knihovnu a začal lépe číst dokumentaci [:D]

package jssc;
import jssc.*;
public class Main {

    public static void main(String[] args) {
        char ESC = (char) 27; // Ascii character for Escape
        char LN = (char) 10;
        String message = "TX ENROLL:0 PGX:0 PGY:0 ALARM:0 BEEP:NONE";
        String cmd = ESC + message + LN;
        SerialPort serialPort = new SerialPort("/dev/ttyUSB0");
        try {

            serialPort.openPort();
            serialPort.setParams(SerialPort.BAUDRATE_57600, SerialPort.DATABITS_8, SerialPort.STOPBITS_1,
                    SerialPort.PARITY_NONE);
            serialPort.writeString(cmd);

            serialPort.closePort();
        } catch (SerialPortException ex) {
            System.out.println(ex);
        }
    }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 22 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý