Co ten program dělá – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Co ten program dělá – C / C++ – Fórum – Programujte.comCo ten program dělá – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tonda
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
21. 9. 2016   #1
-
0
-

Ahoj, mám zadání zjistit co ten program dělá takže mám stáhnuté Windows studio ale ten program mi nejde spustit můžete mi prosím pomoc čím to může být a co tento program dělá?


// FunExt.cpp : Defines the entry point for the console application.
//
#include "stdafx.h"
#include <float.h>
#include <limits.h>
int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[])
{
    double minY = DBL_MAX;
    int minX = INT_MAX;
    for(int x = 1; x <= 10; ++x)
    {
        double y = 5-3*x+2*(x-5)*(x-5)-(x-10)*(x-10)*(x-10);
       
        if (y<minY)
        {
            minY = y;
            minX = x;
        }       
    }
    printf("Minimum value: %lf at x=%d\n", minY, minX);
    getchar();
    return 0;
}
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.27.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
22. 9. 2016   #2
-
0
-

Je dobre si ten program precist a uvidis:

Minimum value: ... at ...

coz znamena, ze to najde minimalni hodnotu Y a na kterem X byla.

for(int x = 1; x <= 10; ++x)

znamena, ze se to zkousi na X = { 1, 2, ..., 9, 10 }  s kubickou funkci:

y = 5-3*x+2*(x-5)*(x-5)-(x-10)*(x-10)*(x-10)

To bys z funkcniho programu beztak nezjistil. Vyfluslo by to na tebe akorat ten prvni zminenej vypis s dve cisla.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.107.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
peter
~ Anonymní uživatel
2533 příspěvků
22. 9. 2016   #3
-
0
-

   

#include "stdafx.h"
#include <float.h>
// http://www.cplusplus.com/…ence/cfloat/
#include <limits.h>
// http://www.cplusplus.com/…nce/climits/


int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[])
//vystup funkce int (integer, cislo)
// vstup funkce int (cislo), _TCHAR* neco[] (pravdepodobne serie znaku, pismen organizovanych jako pole, cili cisla 0-255 o poctu 0 az n)
{
    double minY = DBL_MAX; // DBL_MAX je konstanta pro maximalni cislo typu double; 1E+37
    int minX = INT_MAX; // totez pro typ integer; klidne by to slo napsat jako int minX = 32767;
    for(int x = 1; x <= 10; ++x) // cyklus od x=1 do x<=10, zvysovani x po +1
    {
        double y = 5-3*x+2*(x-5)*(x-5)-(x-10)*(x-10)*(x-10); // nejaky vzorecek
       
        if (y<minY) // porovnani
        {
            minY = y; // nastaveni hodnot, uloz do minY
            minX = x;
        }       
    }
    printf("Minimum value: %lf at x=%d\n", minY, minX);
    getchar(); // precte dalsi znak ze stdin
    return 0;
}
 


Takze, celkove to hleda minimalni hodnotu pro kterou plati to ifko a ten vzorecek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:892e:fd...–
peter
~ Anonymní uživatel
2533 příspěvků
22. 9. 2016   #4
-
0
-

Jo, a ted nevim, jak to funguje v cpp, ale treba u javascriptu je treba funkci spustit, aby neco delala. Zadat ji vstupni data ke zpracovani a zobrazit vystup. Zobrazeni tam dela printf. Spousti se to mozna samo. A mozna taky ne. Vstupni hodnoty funkce mozna neni treba vyplnovat, nevim, cpp tak neovladam, ale uvnitr se nejspis nepouzivaji. getchar() mozna znamena, ze ceka na stisk klavesy pro ukonceni programu.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:892e:fd...–
KIIV+42
God of flame
22. 9. 2016   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 212.47.3.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 114 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý