SFML - Vstupní bod procedury _ZN2sf3errEv se nepodařilo... – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

SFML - Vstupní bod procedury _ZN2sf3errEv se nepodařilo... – C / C++ – Fórum – Programujte.comSFML - Vstupní bod procedury _ZN2sf3errEv se nepodařilo... – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
MatyMal0
Duch
26. 9. 2016   #1
-
0
-

Ahoj programátoři. :) Mám takový problém: Chtěl jsem se naučit s knihovnou SFML, vše šlo perfektně. Udělal jsem (doufám) vše co píšou na TOMTO webu, ale když to chci spustit, napíše mi to: "Vstupní bod procedury _ZN2sf3errEv se nepodařilo v dynamicky propojované knihovně sfml-system-2.dll nalézt." Nevíte co s tím? Přikládám kód a obrázek chyby. Díky. :) 

Připojen obrázek.

#include <iostream>
#include <SFML/Graphics.hpp>

using namespace std;

int main()
{
	sf::RenderWindow window(sf::VideoMode(200, 200), "SFML doesn't work!");
	sf::CircleShape shape(100.f);
	shape.setFillColor(sf::Color::Green);

	while (window.isOpen())
	{
		sf::Event event;
		while (window.pollEvent(event))
		{
			if (event.type == sf::Event::Closed)
				window.close();
		}

		window.clear();
		window.draw(shape);
		window.display();
	}
	return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.197.–
Staon0
Návštěvník
26. 9. 2016   #2
-
0
-

Nejsem Windowsář, ale tohle by vypadalo, že používáte jiný (jinou verzi) překladač, než se kterým byla sestavena knihovna. Každý překladač si dekoruje C++ symboly jinak a linker je pak nemůže najít. Udělal jste opravdu všechno, co je v odstavci Installing SFML?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
26. 9. 2016   #3
-
0
-

V jakém adresáři ta dll je? Nejvíce chyb s dll alespoň u mne vzniká tím, že nejsou ve správném adresáři. Stačí ji nakopírovat do adresáře, kde je exe. Dále pozor na verze dll. Starší verze nemusí obsahovat některé funkce které má novější.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
MatyMal0
Duch
26. 9. 2016   #4
-
0
-

#2 Staon
Používám Visual Studio 14(2015) a stáhnul jsem si: SFML-2.4.0-windows-vc14-32-bit takže si myslím, že by všechno mělo být ok.

#3 hlucheucho
dll jsou přesně tam, kde je exe. :) A ty knihovny mám, myslím si, nejnovější. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.197.–
26. 9. 2016   #5
-
0
-

u MS VS jsem někde na netu zaregistroval postupy, jak staticky přilinkovat dll a jak ji připojit dynamicky. Zkus hledat na msdn. Pokud jsi knihovnu nepřilinkoval staticky, program by měl obsahovat kód, který dll načte do paměti. Chybová hláška, kterou jsi předložil, vypadá spíš na vyjímku za běhu programu. Zkusil bych udělat samostatný build, pak dát breakpoint hned na první řádek a krokovat. MS VS ti napíše, zda překlad proběhl bez chyb, debugger pak napíše runtimové chyby např. neošetřený vyjímka.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
MatyMal0
Duch
26. 9. 2016   #6
-
0
-

#5 hlucheucho
Všechno, co jsem připojit měl, jsem připojil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.197.–
26. 9. 2016   #7
-
0
-

Dodržel jsi červeně psané?

1. "balíček" musí být zkompilovaný stejnou verzí MS VS
2. důležité je dodržet konfiguraci lib pro debug a release
3. od verze 2.2 při statickém linkování musíš linkovat všechny závislosti....

zkus hledat na jejich fóru http://en.sfml-dev.org/forums/index.php?board=7.0, hledej Enty point not found nebo Entry poin of procedure not found

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
26. 9. 2016   #8
-
0
-

Ještě si vzpomínám, že jsem jednou narazil na vadnou dll a po stažení z jiného zdroje byla v pořádku. Lišila se velikostí souboru.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
MatyMal
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
26. 9. 2016   #9
-
0
-

#8 hlucheucho
Jaj! Bylo to tou verzí dll. :) Díky!

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.197.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 42 hostů

Podobná vlákna

SFML Kolilze — založil Kenvelo

SFML - grafické pole — založil Kenvelo

SFML - odraz lopty — založil Twit

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý