Tkinter toplevel odstranění/inaktivace X tlačítka (zavírací) – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Tkinter toplevel odstranění/inaktivace X tlačítka (zavírací) – Python – Fórum – Programujte.comTkinter toplevel odstranění/inaktivace X tlačítka (zavírací) – Python – Fórum – Programujte.com

 

Dolajo0
Duch
27. 9. 2016   #1
-
0
-

Ahoj, obracím se tu na Vás s pro mne docela velkým oříškem několika posledních dnů. Snažím se odstranit z Toplevel v pravém horním rohu zavírací X tlačítko avšak bez úspěchu. Při procházení anglických fór jsem našel možnost kdy dojde k odstranění celého rámu i s názvem okna což mi bohužel nevyhovuje. Co jsem se dočetl tak se jedná o problém spíše windows manageru daného systému ale nikde jsem se nedočet jak tento problém vyřešit. Napadlo mne zjistit jak je to ošetřeno při volání message.askyesno kde dialogové okno vykazuje přesně vlastnosti co potřebuji avšak bez úspěchu.

Je tu někdo kdo by mi s daným problémem mohl poradit případně nasměrovat? Předem děkuji za jakoukoliv pomoc či radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.243.–
gcx110
Návštěvník
28. 9. 2016   #2
-
0
-

#1 Dolajo
To moc dobře nejde. Maximálně můžeš přepsat chování pro zavírání, aby nic nedělalo.

def nothing(): pass

root = Tk()
root.protocol('WM_DELETE_WINDOW', nothing)
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.194.–
Dolajo0
Duch
28. 9. 2016   #3
-
0
-

#2 gcx11

Tuto možnost jsem našel avšak pro uživatele to může být matoucí neboť tlačítko se tváří jako aktivní ale přitom nic nedělá což může v někom evokovat zamrznutí programu. Vím že to asi nebude jednoduché ale nějak to jít musí. Jak uvádím u funkce messagebox.askyesno, okno se chová přesně jak potřebuji ale bohužel nejsem schopen se prokousat kódem této funkce tj. ani zjistit jak je toto chování realizováno.

Děkuji za radu které si vážím a v případě neúspěchu ji budu nucen použít.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.243.–
gcx110
Návštěvník
28. 9. 2016   #4
-
0
-

#3 Dolajo
Anebo pokud to není nutné a chceš dělat takovéhle složitější věci, tak použít PyQt/PySide. Tkinter je obecně zastaralý, je to binding na Cčkovým Tcl/Tk.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.194.–
29. 9. 2016   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 14.166.112.–
friv20170
Duch
Nahlásit jako SPAM
IP: 171.238.2.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý