Kupon system - PHP zaklady – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Kupon system - PHP zaklady – PHP – Fórum – Programujte.comKupon system - PHP zaklady – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Kapy0
Newbie
29. 9. 2016   #1
-
0
-

Zdarvím, jsem amatér, ale všechno dělám uplně správně.

Kupon systém - Napíšu kod -> Proběhne funkce přidání měny -> kod se vymaže.
každý kod má tyto věci ID,Kod,Počet měny a Datum.

Nevím si rady se SELECTEM.

<?php
include_once 'db.php';

if(isset($_POST['vybrat'])) {
		
  $Kod = trim($_POST['Kod']);

		// zkontroluje kod jestli neexistuje uz
	$query = "SELECT Kod FROM kupon WHERE Kod='$Kod'";
	$result = mysql_query($query);
  

	
	$count = mysql_num_rows($result); // vyhodi else pokud existuje kod
	
	if ($count==1) {
	
	$castka = mysql_query("SELECT Castka FROM kupon WHERE Kod='$Kod'"); //NEFUNGUJE Resource id #8

		$query = "UPDATE users SET Coins = Coin + '$castka' WHERE userId = 12 "; // pripocita coiny z kuponu !!! userId změnit!
		$res = mysql_query($query);
		
		if ($res) {
			$errTyp = "green";
			$errMSG = "Připočteno $castka Coinu.";
			$vymazani = mysql_query("DELETE FROM kupon WHERE Kod='$Kod'");
		} else {
			$errTyp = "orange";
			$errMSG = "Vyskytla se chyba, zkuste to znovu.";	
		}	
			
	} else {
		$errTyp = "red";
		$errMSG = "Tento kod neexistuje!";
	}
	
}
?>


<?php
			if ( isset($errMSG) ) {
				
				?>
        
<font color="<?php echo ($errTyp=="green") ? "green" : $errTyp; ?>">

				 <?php echo $errMSG; ?>
        </font>
                <?php
			}
			?>


<form method="post" autocomplete="off">
<input type="text" id="Editbox1" name="Kod" value="" placeholder="Kod kuponu" required>
<input type="submit" id="Button1" name="vybrat" value="Submit">
</form>

$castka = mysql_query("SELECT Castka FROM kupon WHERE Kod='$Kod'"); //NEFUNGUJE Resource id #8 

Jde mi o to, že chci označit novou připočítatelnou částku podle zadaneho kodu.

Nevím si už rady, děkuji za odpoveď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a6:5fde:3419:...–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
29. 9. 2016   #2
-
0
-

#1 Kapy
Zkus to vytáhnout jedním dotazem: 

$query = "SELECT Kod, Castka FROM kupon WHERE Kod='$Kod'";
$result = mysql_query($query);

Dělej kratší řádky, ať se ty zdrojáky dají číst.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
2547 příspěvků
30. 9. 2016   #3
-
0
-

:) Problem je v tom, ze nechapes, jak to funguje 

$query = "...";
$result = mysql_query($query);
var_dump($result); // resource #8, to jsou nejaka data ve formatu sql neco jako kdyz se podivas na exe soubor
while (($row = mysql_fetch_assoc($result))!==false)
{var_dump($row);} // array('123 kc') //mysql_fetch_assoc je funkce, ktera z toho dostane az neco rozumneho
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:13e:8ac...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 37 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý