Funkcia vypisať vysledok – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Funkcia vypisať vysledok – PHP – Fórum – Programujte.comFunkcia vypisať vysledok – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Zelenac140
Newbie
30. 9. 2016   #1
-
0
-

Dobrý deň,

chcel  by som sa opytať či mi neporadite prečo mi funckia nechce vypisať vysledok.

           function registracia ($sluzba,$hladam,$prihla_meno,$datum_narodenia,$email,$heslo,$heslo_znovu){
        if (isset($sluzba) AND isset($hladam) AND isset($prihla_meno) AND isset($datum_narodenia) AND isset($email) AND isset($heslo) AND isset($heslo_znovu) AND (!filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL) === false) AND StrLen($heslo) > "5")
          {
            if ($heslo == $heslo_znovu AND isset($heslo) AND isset($heslo_znovu))
             {
              $heslo_md5 = md5($heslo);   
              if(mysql_query("insert into uzivatelia values('','$email','$heslo_md5','$prihla_meno','$hladam','$datum_narodenia'")); 
              if($result) 
               {$sprava_registracia = '<div class="class="bg-success text-center">'.$jazyk_registracia[1].'</div>';}
              else
                {$sprava_registracia = '<div class="class="bg-danger text-center">'.$jazyk_registracia[2].'</div>';}
             }
            else
             {
              if ($heslo != $heslo_znovu){$sprava_registracia = '<div class="class="bg-danger text-center">'.$jazyk_registracia[3].'</div>';}
              if (!isset($heslo) OR !isset($heslo_znovu)){$sprava_registracia = '<div class="class="bg-danger text-center">'.$jazyk_registracia[4].'</div>';}
             }
          }
         else
          {
           $sprava_registracia = '<div class="class="bg-danger text-center">'.$jazyk_registracia[5].'</div>';
          }
           return  "$sprava_registracia";
       }
       

 a na stranke ju volám 

$sluzba = $_POST['sluzba'];
     $hladam = $_POST['hladam'];
     $prihla_meno = $_POST['prihla_meno'];
     $datum_narodenia = $_POST['datum_narodenia'];
     $email = $_POST['email'];
     $heslo = $_POST['heslo'];
     $heslo_znovu = $_POST['heslo_znovu'];
     
    echo registracia ($sluzba,$hladam,$prihla_meno,$datum_narodenia,$email,$heslo,$heslo_znovu);

a mam problem pokial mam to v jednom subore ako napr. registracia.php tak to ide ale jak nahla to volam pomocou include tak mi to nechce isť. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.121.182.–
Kit+15
Guru
30. 9. 2016   #2
-
0
-

#1 Zelenac14
Koukám, že v "insert into uzivatelia" máš první sloupec chybně. Máš tam '' a patří tam NULL.

Testuješ obsah neexistující proměnné $result.

Místo && používáš AND. Proč?

V tom generovaném divu máš hodně podivný obsah atributu class.

Máš tam díru SQL Injection.

Nauč se zalamovat řádky. Tohle se v prohlížeči nedá číst, musel jsem si to zalomit v editoru.

Úplně by stačil jeden parametr funkce:

echo registracia($_POST);
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 33 hostů

Podobná vlákna

Vysledok -1.#IND??? — založil Eversmann

Nezobrazí výsledok — založil Thomash

Sql vysledok do premennej — založil deadripple

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý