Mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in – PHP – Fórum – Programujte.comMysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in – PHP – Fórum – Programujte.com

 

erk_o0
Duch
2. 10. 2016   #1
-
0
-

Dobrý deň potreboval by som poradit vyhadzuje mi to chybu  

:  mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in 
$servername = "localhost";
$username = "root";
$password = "";
$dbname = "tuxtest";

// Create connection
$conn = mysqli_connect($servername, $username, $password, $dbname);
// Check connection
if (!$conn) {
    die("Connection failed: " . mysqli_connect_error());
}

$pname = $user->GetPlayerSummaries($_COOKIE['steamID'])->personaname; //STEAM PROFILE NAME
$pid = $user->GetPlayerSummaries($_COOKIE['steamID'])->steamid; //STEAM ID 64


$result = mysql_query("SELECT UserID FROM info WHERE UserID='$pid'");

if(mysql_num_rows($result) > 0) {
    mysql_query("UPDATE info SET UserID = '$pid', UserName ='$pname'");
}
else
{
    mysql_query("INSERT INTO info(UserID, UserName) VALUES ('$pid','$pname') ");
}

mysqli_close($conn);

Ďakujem za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.241.–
Kit+15
Guru
2. 10. 2016   #2
-
0
-

#1 erk_o
Ten zbytečný SELECT selhal, proto je v $result hodnota false. Stačí, když ten řádek vyhodíš včetně toho ifu za ním.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:7c58:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
2. 10. 2016   #3
-
0
-

jak ma s radek $result = , tak tam pred strednikem ; na konec pridej or die(mysql_error()), pripadne mysqli. A totez ke kazdemy query, connect a pod. Pak ti to bude vypisovat chyby.

Nebo za ten radek pridej var_dump($result); a vypise ti to false misto resource #5. A pokud je result false, tak
mysql_num_rows nedostane msql resource, ale boolean a z toho neumi parsovat dat nebo pocitat radky.
Pripadne muzes pouzit kod podobny tomuto
if (!$conn) { die("Connection failed: " . mysqli_connect_error()); }
if (!$result) { die(mysqli_connect_error()); } // mysqli nebo mysql
Stejne se mi zda, ze chces pouzivat mysqli, ne? Proc tam mas mysql u tech prikazu?
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.199.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Náhrada za mysql_num_rows — založil ZačínamSphp

Resource File — založil seberm

Win32 - resource — založil devilfish

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý