´Číselná soustava a jak začít – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

´Číselná soustava a jak začít – Python – Fórum – Programujte.com´Číselná soustava a jak začít – Python – Fórum – Programujte.com

 

python_test-a-centrum.cz
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
8. 10. 2016   #1
-
0
-

Ahoj, jakou číselnou soustavu používá Python 3, jak pomocí for cyklu vypsat všechny dělitele čísla 256, a kde je nějaké fórum vhodné pro netrpělivce, co měl na střední problém s exponencionální funkcí? :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.59.120.–
Knut0
Newbie
8. 10. 2016   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.83.–
Na počkanie robím neskutočné, nemožné ihneď.
gcx110
Návštěvník
9. 10. 2016   #3
-
0
-

#1 python_test-a-centrum.cz
Navenek desítkovou, hardware běží na dvojkové.

 Ti dělitelé:

for i in range(1, 256+1):
    if 256 % i == 0:
        print(i)

Můžeš to pak optimalizovat tím, že i256//i je další dělitel.

http://forum.matematika.cz/

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.194.–
gcx110
Návštěvník
9. 10. 2016   #4
-
0
-

#1 python_test-a-centrum.cz
 

#!/usr/bin/env python3
from math import sqrt

N = 10000000000

start = []
end = []

for i in range(1, int(sqrt(N))+1):
    if N % i == 0:
        start.append(i)
        end.append(N//i)

for item in start:
    print(item)
if start[-1] != end[-1]:
    print(end[-1])
for item in reversed(end[:-1]):
    print(item)
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.194.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Jak začít — založil bohetik

Jak začít? — založil

Jak začít s c — založil bohetik

Jak začít — založil bohetik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý