SAFE MODE vs Vytvaranie suborov – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

SAFE MODE vs Vytvaranie suborov – PHP – Fórum – Programujte.comSAFE MODE vs Vytvaranie suborov – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Radoslav Pala0
Super člen
17. 2. 2007   #1
-
0
-

Potrebujem vytvorit adresar s pravami 777 a vytvorit v nom subor. Avsak to vsetko by malo fungovat v skripte, tj skript by mal vytvorit zlozku a potom don vytvorit subor index.php5 . Zatial moja stranka bezi na http://mojatrieda.php5.sk/index.php5 . Ak sa zaregistrujete, mal by vam byt vytvoreny priecinok pre fotky a subor index.php5. Tu je moj kod:




umask(0);

mkdir("./".$moja_trieda_subory."/", 0777) or die("Nastala chyba. kontaktuje webmastera!");
chmod("./".$moja_trieda_subory."/", 0777);

$text = "Definovany.";

$subor=fopen("./".$moja_trieda_subory."/index.php5", "wb");
fwrite($subor, $text);
fclose($subor);



Uz si neviem rady. Co mam spravit ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Richard Kaliarik0
Super člen
17. 2. 2007   #2
-
0
-

a píše voľaký error????

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Today was a good day... ICE CUBE
Radoslav Pala0
Super člen
17. 2. 2007   #3
-
0
-

To ps2console: ved skus na stranku ist.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Marek Štafl0
Stálý člen
17. 2. 2007   #4
-
0
-

Vždyť to žádnou chybu nepíše?!
Nebo se musím zaregistrovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Radoslav Pala0
Super člen
17. 2. 2007   #5
-
0
-

To MareX: ved skusa sa registrivat. potom ti vybehne chyba.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Marek Štafl0
Stálý člen
17. 2. 2007   #6
-
0
-

Tak té chybě moc nerozumím, ale pokud vím, tak nelze spustit php kód v souboru, který byl vytvořen pomocí PHP.
Podle mě ta chyba znamená, že vlastníkem souboru je někdo (pravděpodobně Apache) a Ty nemáš právo jej otevřít.
Každopádně pro vytváření složek a php souborů Ti doporučuju použít FTP funkce. Pak by to mělo fungovat.
ftp_mkdir(), ftp_fput(), ftp_put() atd. viz PHP manuál -> Ftp functions.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jookyn
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
18. 2. 2007   #7
-
0
-

Případně to mít na hostingu, kde to je všechno dobře nastavený - zapnutý safe_mode_gid. Ale asi nejjedndušší je to dělat přes ty ftp fce...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.0
Věrný člen
19. 2. 2007   #8
-
0
-

Jou, mam taky pocit ze ta tu asik nikto nepochopil. S tym vytvaranim suborov ti asi neporadim.

Typujem ze potrebujes urobit to, ze ak sa niekto regne, tak bude mat adresu www.mojatrieda.php5.sk/(reg_meno)/ (koli tomu ten novy adresar a v nom index). Ja by som to riesil skor pomocou mod_rewrite. To znamena, ze ziadne adresre by sa v skutocnosti nevytvarali. A ak by prisiel request na www.mojatrieda.php5.sk/(nieco)/ tak by sa adresa vnutorne prelozila na www.mojatrieda.php5.sk/trieda.php?trieda=(nieco) a script trieda.php by sa uz o vsetko postaral...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
Marek Štafl0
Stálý člen
19. 2. 2007   #9
-
0
-

Jou, mam taky pocit ze ta tu asik nikto nepochopil. S tym vytvaranim suborov ti asi neporadim.


Copak jsme nepochopili? Já jsem pochopil, že ten adresář a soubor se buď nevytvoří, nebo vytvoří, ale nemá práva na to, aby ho mohl otevřít. A to jen proto, že používá standardní funkce na vytváření souborů a adresářů.
Jednou jsem měl něco podobného a taky mi to nešlo, správce serveru mi odpověděl, že z bezpečnostních důvodů je vypnutá (nebo zapnutá) jakási funkce (nebo co), a že prostě nejde spustit php kód v souboru, který byl PHPčkem vytvořen (což je celkem logické z bezpečnostních důvodů). Jeho problém sice není stejný, ale je podobný (hodně) a myslím si, že ty FTP funkce by to bez problémů vyřešily, protože ten soubor i ta složka by se tvářily, jako kdyby je tam uploadnul třeba on sám přes nějakého FTP klienta i když to vlastně provedl PHP skript, takže by mu nějaké SAFE MODE mohlo být ukradené.
Zrovna takhle teď dělám stránky pro někoho, kdo HTML atd. vůbec nerozumí a přes administraci potřebuje vytvářet nové kategorie a podkategorie (složky, podsložky - kvůli SEO - ModRewrite moc neovládám) a funguje to úplně bez problémů.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.0
Věrný člen
19. 2. 2007   #10
-
0
-

To MareX: Sorry, mal som pocit ze mu radis aby si to vytvaral cez ftp rucne aj ked on potrebuje aby to bolo robene scriptom... Mam rad jednoduche riesenia a pripajat sa ftpckom z php k vlastnym scriptom mi velmi jednoducho neznie, aj ked toto riesenie je v tomto pripade asi jedine, ako tam tie subory vytvorit...
Ja osobne by som to riesil nejakym jednoduchym content managerom:
obsah stranok a struktura by bola v DB a napise sa jeden script, ktory by na zaklade requestov zobrazoval co treba. Myslim ze tak to mal v plane aj radypala. Pri registracii vsak chce vytvorit adresar a ten script do neho napkopcit. Ja tvrdim, ze ziadne adresare nepotrebuje, ale staci mu tam hodit par riadkov do .htaccess a vsetko nasmerovat na jeden script...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
Marek Štafl0
Stálý člen
19. 2. 2007   #11
-
0
-

Asi máš pravdu, to spíš záleží na tom, komu co přijde jednodušší. Já ModRewrite byl nucen použít jednou a od té doby jsem se zařekl, že už to nechci ani vidět :)
Jenže tenkrát se jednalo o strašně moc proměnných, takže ten .htacces byl potom strašný soubor plný šílených znaků :)
V jeho případě se jedná asi jen o jednu proměnnou s názvem té třídy, tak to by určitě bylo mnohem jednodušší.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Contao - Safe Mode Hack — založil airy

Kopirovanie a vytvaranie suborov — založil Codemaster

Graph mode — založil Arkan

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý