Ahoj. Muzu mít dotaz? :)
Za předpokladu že mám vygenerovanou tuhle řadu čísel
cout << "Zadejte 10 cisel" << endl;
for (int i = 0 ;i<10; i++) {
cin >> a;
}
jak tyhle vygenerovane cisla sectu? díky za radu :))
#2 BDS
Asi moc nechápu jak to myslis. Kdyz jsem to zkusila podle tveho navodu tak mi to stejne nefungovalo. Prosim te co delam spatne? :D
int main()
{
int a, all=0;
cout << "Zadejte 10 cisel pro porovnani" << endl;
cin >> a;
}
cout <<endl;
all += a;
cout << "vysledek "<< all << endl;
cin.get(); cin.get();
return 0;
}
Pozn.: Pokud čísla neporovnáváš, ale sčítáš, text "Zadejte 10 cisel pro porovnani" není to "pravý vořechový".
hu
Mi prijde, ze ti unikaji zaklady :)
http://www.klikzone.cz/…a-vystup.php
cin >> a;
}
cout - napis text na obrazovku
Je to jakesi misto v pameti, kam ulozis text. A nekdo chytry rekl, ze se to nebude psat jednoduse jako treba
cout = "text" - naplnenim
cout = cout + "text" - pricitanim
cout += "text" - pricitanim
cout(text) - funkci
cout << text - ... ale takhle divne, sipky naznacuji smer, kam se to uklada
cout = text + text; (symbolicky)
cin - precti z klavesnice, konec zadavani znaku se potvrdi Enterem
Opet je to nejake misto v pameti, kde se ukladaji znaky z klavesnice a timto si je premistis do programu.
cin >> a; - uloz do promenne a
a = cin; (symbolicky)
for (int i = 0 ;i<10; i++)
To je cyklus.
Do i uloz 0. Opakuj, dokud je i<10 prikazy : cin >> a; i++.
i++ (totez jako i = i + 1), takze i bude nejdriv 0, pak 1, 2, 3, 4... a cyklus pojede dal, dokud bude platit, ze i<10. a soucasne se budou nacitat znaky.
Takze, cely ten program dela to, ze precte 10 cisel a pokazde to cislo ulozi do 'a', prepise 'a'.
Takze, za cyklem bude v 'a' posledni cislo. Z toho logicky plyne, ze tohle je nesmysl.
int a, all=0; cout << "Zadejte 10 cisel pro porovnani" << endl; for (int i = 0 ;i<10; i++) { cin >> a; } all += a; // tady do all ulozis jen posledni cislo z tech 10, // musis to dat dovnitr toho cyklu, cili, pod radek
cin >> a;
#6 peter
To cout znamena console out. Technicky vzato, cout = neco by uplne nedavalo smysl, protoze se do toho vlastne pridava (a nemuzes prepsat obsah cele konzole, aby obsahovala jen to co si tam prave priradil), cout += by uz dejme tomu bylo trochu lepsi. Asi proto kdysi davno zvolili operator posunu.
Nicmene, pokud trvas na =, muzes bez problemu pouzit std::ostream_iterator<int> out(std::cout, " oddelovac "); a pak pouzivat out = cislo; dobre je to pro vetsinu algoritmu z headeru <algorithm>
A console in aka cin je pak uz taky jasny. Opet operator posunu a smerujici kam se to vklada/uklada. Opet existuje std::istream_iterator<typ>, ktery lze pak pak pouzit do algoritmu.
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku