Kniha javascript, odporúčanie – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kniha javascript,  odporúčanie – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comKniha javascript, odporúčanie – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Koder0
Newbie
20. 10. 2016   #1
-
0
-

Caute ludia, plánujem vo voľnom čase ísť s javascriptom viac do hĺbky a prišiel mi celkom dobrý nápad prečítať si nejakú knihu ( ideálne online)  .
Narazil som na JavaScript: The Good Parts, ale je to z 2008 roku, čítal ju niekto?  Je to aktuálne aj pre 2016 ? 
Prípadne ktorú ste čítali a odporucili by ste mi?  
Ďakujem 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.89.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
20. 10. 2016   #2
-
0
-

Ne. Naucil jsem se to podle prikladu a dokumentace, kterou poskytuje prohlizec. Vsechny ostatni informace jsou nepresne nebo se spatne urcuje, jake zmeny je treba v programu provest, aby ti jel v danem prohlizeci. Treba IE je dost nachylne treba na ukonceni pole s carkou na konci [1,2,3,].

Jako nejlepsi mi prisli prezentace prikazu na visibone
https://www.visibone.com/…/charts.html
Totez pro regularni vyrazy.

Obecne nejlepsi je ale prijit na forko a zeptat se, kdyz neco nevis.
Do google je dobre zadavat obcas frazi crossbrowser nebo jquery
javascript example + slovo
javascript example jquery
javascript example nodeejs
javascript example httprequest
javascript example crossbrowser
javascript simple example crossbrowser
Ve smes je bordel v tom, ze kazdy prohlizec ma jine prikazy i pro tutez vec. Dusledek konkurencniho boje o zakaznika :) A neexistuje jednotna syntaxe. Takze podobna vec ma treba pro nekolik funkci 50 ruznych slov :)

Nedavno jsem si treba hral a sjednocoval praci s promennymi tak, ze jsem si vytvoril db model. pak dam treba

x_struktura = {a: 0, b: 0, c: 0}
x = new db(x_struktura)
x.insert(...)
x.select(...)
x.delete(...)

Nebo vcera jsem si hral s callback funkci

function CheckboxyCyklus(cb,param)
{
var i, id, li, data, check, obj, frame, el, form;
frame = zl_data.win.frame;
form = frame.document.forms['form0'];
if (form)
	{
	for (i=0; i<form.length; i++)
		{
		if (form[i].name.indexOf('ch[')==0)
			{
                        obj = form[i];
			cb(obj,param);
			}
		}
	}
}

function fceX (obj, param)
{...}

CheckboxyCyklus(fceX, {row:list[i],id:i});

Projde to vsechny checkboxy ve formulari 'form0' a kdyz se <input name> zacina ch[, tak to zavola funkci cb. Delal jsem to proto, ze bych musel asi na 3 mistech psat tentyz cyklus. Tusim python pro to pouziva oznaceni lambda funkce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:69f7:c1...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
20. 10. 2016   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:69f7:c1...–
Koder0
Newbie
20. 10. 2016   #4
-
0
-

Peter ďakujem za radu!  :) súhlasím s tebou

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.89.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Javascript — založil Onsi

JavaScript — založil kikinka

Kniha — založil Tomáš Bosek

Kniha — založil Goumba

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý