Tabuľka násobenia – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Tabuľka násobenia – C / C++ – Fórum – Programujte.comTabuľka násobenia – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
jordi18110
Newbie
24. 10. 2016   #1
-
0
-

Čaute som začiatočník a mám za úlohu takýto príklad : Vytvorte program, ktorý pre zadané m a n vypíše tabuľku násobenia po súčin m x n (všetky súčiny od 0 x 0 až m x n). Môj program vyzerá následovne :

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main (void)
{
    float m,n,A,B;
    
    printf("Zadaj m a n.\n");
    scanf("%f %f",&m,&n);
    
    A = m * n;
    
    for(m;m<=A;m++)
    {
        B = m * n;
        printf("%.2f * %.2f = %.2f\n",m,n,B);
    }
        
    system("pause");
    return 0;
 } 

Myslím že to nie je ale úplne správne nakoľko na záporné hodnoty nereaguje(momentálne na tom ešte pracujem) a ďaľej malo by to asi vypisovať napr. keď mám 2 a 4 tak to vypíše 

2.00 * 4.00 = 8.00

3.00 * 4.00 = 12.00
4.00 * 4.00 = 16.00
5.00 * 4.00 = 20.00
6.00 * 4.00 = 24.00
7.00 * 4.00 = 28.00
8.00 * 4.00 = 32.00

ale myslím že by to malo vypisovať aj násobky ako 5x5,6x6 teda čísla ktoré sú v danom intervale. Za rady vopred ďakujem :-) (som začiatočník a program ešte riešim)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.226.113.–
24. 10. 2016   #2
-
+1
-
Zajímavé

Jestli jsem pochopil správně, má to vypsat násobilku od 0 x 0 až po m x n. Pak by to potřebovalo dva cykly. První by běhal od 0 do m a druhý - vnořený by běhal od 0 do n a počítal a vypisoval součiny.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
jordi18110
Newbie
24. 10. 2016   #3
-
0
-

#2 hlucheucho
Vďaka a nejak bližšie keby mi to popíšeš teda konkrétnejšie ak by sa dalo ? Neviem ako by som to zapísal

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.226.113.–
BDS+3
Věrný člen
24. 10. 2016   #4
-
+1
-
Zajímavé

 Neměl bys čekat, že ti tu někdo napíše d.ú. Můžu ti maximálně napovědět, co hu měl na mysli, když psal o dvou cyklech:

for(...)
{
 for(...)
 {
  vypocet();
  printf(...);
 }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
Windows 10 x64 (i7 2,8GHz, RAM 16GB, GTX 560, 1920x1080, 27")
Visual Studio C#, RAD C/C++, Affinity P/D, Opera..
Rainbow Six 3, Tomb Raider, NFS, AOE, Dune 2..
jordi18110
Newbie
24. 10. 2016   #5
-
0
-

#4 BDS
To nie ja len nejak nakopnúť potrebujem :-) Ďakujem za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.226.113.–
jordi18110
Newbie
25. 10. 2016   #6
-
0
-

čaute tak som sa k tomu teraz dostal...no mam problem za i sa mi dosadzuje nula nenavysuje sa hodnota...neviem preco inak myslim ze to uz je jediny problem teraz inak to spravi presne to co treba len keby sa dosadzuju hodnoty za i 

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main (void)
{
    float m,n,i,j,A;
    i=0;
    j=0;
    
    printf("Zadaj m a n.\n");
    scanf("%f %f",&m,&n);
    
    A = m * n;
    
    for(i;i<=A;i++)
    {
        for(j;j<=A;j++)
        {
            printf("%.2f * %.2f = %.2f\n",i,j,i*j);
        }
    }
    system("pause");
    return 0;
 }

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.226.113.–
BDS+3
Věrný člen
25. 10. 2016   #7
-
+1
-
Zajímavé

takže:

buď: for(i=0;i<=A;i++)

nebo:

i=0;

for(;i<=A;i++)

nesmysl: for(i;i<=A;i++)

Nebudu řešit to, co má vlastně program počítat, taky proto, že jsem buďto zadání nepochopil, nebo to děláš blbě.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
Windows 10 x64 (i7 2,8GHz, RAM 16GB, GTX 560, 1920x1080, 27")
Visual Studio C#, RAD C/C++, Affinity P/D, Opera..
Rainbow Six 3, Tomb Raider, NFS, AOE, Dune 2..
jordi18110
Newbie
25. 10. 2016   #8
-
0
-

#7 BDS
No som ja hlupák. Dakujem uz to mam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.226.113.–
27. 10. 2016   #9
-
0
-

myslím, že cykly mají být for(i = 0; i <= m; i++) a for(j = 0; j <= n; j++) a proměnná A je zbytečná. Faktem zůstává nesrozumitelnost zadání - částečně vycházím ze svých (správných?)  domněnek.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
BDS+3
Věrný člen
27. 10. 2016   #10
-
0
-

#9 hlucheucho taky jsem to tak pochopil :)

ale nepochopil smysl výpisu násobků nuly. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
Windows 10 x64 (i7 2,8GHz, RAM 16GB, GTX 560, 1920x1080, 27")
Visual Studio C#, RAD C/C++, Affinity P/D, Opera..
Rainbow Six 3, Tomb Raider, NFS, AOE, Dune 2..
jordi18110
Newbie
28. 10. 2016   #11
-
0
-

#9 hlucheucho
Ano premennu A som vymazal bola zbytocna a tie cykly vyzeraju tak ako si napisal :-) a funguje to spravne povedala profesroka takze ste to pochopili spravne :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.226.113.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 50 hostů

Podobná vlákna

Tabulka — založil Jakub Vojáček

Tabulka — založil Karel

Tabulka — založil schokodidek

Tabulka — založil Karel

Tabulka — založil Bluefirec

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032020 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý