Prihlásenie PIN-om – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prihlásenie PIN-om – PHP – Fórum – Programujte.comPrihlásenie PIN-om – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Martin
~ Anonymní uživatel
1602 příspěvků
28. 10. 2016   #1
-
0
-

Ahojte, mám takýto kód, no neviem ho zabezpečiť, stále mi píše undefined index pin a keď dávam najprv POST submit, tak to tiež nefunguje. Poraďte mi, ako to vhodne overovať a niečo mi tam vylepšite, som v PHP začiatočník a chcem to na Dashboard pre Arduino. PIN bude mať každý na svoj webserver iný, generovaný a zapísaný mnou.  

<!DOCTYPE html>
<html lang="sk">

<head>
	<meta charset="utf-8">
	<title>Arduino Login</title>

	<!-- Google Fonts -->
	<link href='https://fonts.googleapis.com/css?family=Roboto+Slab:400,100,300,700|Lato:400,100,300,700,900' rel='stylesheet' type='text/css'>

	<link rel="stylesheet" href="css/animate.css">
	<!-- Custom Stylesheet -->
	<link rel="stylesheet" href="css/style.css">

	<script src="https://code.jquery.com/jquery-3.1.1.min.js"></script>
</head>

<body>
	<div class="container">
		<div class="top">
		
		</div>
		<div class="login-box animated fadeInUp">
			<div class="box-header">
				<h2>Prihlásenie</h2>
			</div>
      <form action='index.php' method="post">
		
			<br/>
			<input name="pin" type="text" placeholder="Váš PIN">
			<br/>
			<button type="submit">Prihlásiť</button>
			<br/>
		   </form>
		</div>
	</div>
</body>

<?php


$pin = '12345678';

if($_POST['pin'] == $pin){
 header("Location: main.php");
 $t = file_get_contents("prihlasenia.txt");
      $today = date("Y-m-d H:i:s");
      $t .= $today." Používateľ sa úspešne prihlásil!"."\r\n";
      file_put_contents("prihlasenia.txt",$t);
}else{

}
?>    

</html>

Potrebujem, aby to bolo bezpečné a na úrovni. Nechcem využívať databázu na login, chcem aby sa používateľ prihlasoval len pinom, ktorý bude v kóde. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.53.–
Kit+15
Guru
28. 10. 2016   #2
-
0
-

#1 Martin
Místo PHP (které jsi zde použil zcela špatně) zkus autentizaci přes .htpasswd - jsou to jen 2 řádky a máš vystaráno.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Martin
~ Anonymní uživatel
1602 příspěvků
29. 10. 2016   #3
-
0
-

Potrebujem to takto, ale mám problém, zle mi to overuje, prosím ťa Kit, nevedel by si to poupraviť, aby porovnal zadaný pin so statickým pinom? A následne v prípade, že je to OK, tak aby tam bolo location main.php, a ak je to zlé, tak to index.php dík.. neviem si s tým poradiť, robím prvý krát s PHP, vážne to potrebujem cez PHP, nebude to na mojom webserveri. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.53.–
peter
~ Anonymní uživatel
4009 příspěvků
31. 10. 2016   #4
-
0
-

Nerozumim tvemu kodu, co ti na nem nefunguje, ci funguje. .htpasswd je mnohem lepsi reseni.

Mas tam post formular. Vyplnis kolonku. Odesles.
To by mel prijmout php kod a vyhodnotit.
Formular se odesila na stranku index.php. Php kod by to mel v pripade shody pinu presmerovat na main.php
- Pri prvnim nacteni stranky neni postem nic odesilano, php vypise undefined pro radek s kodem: if($_POST['pin'] == $pin)... . Takze ti tam schazi kontrola, zda bylo neco poslano, prikaz isset, viz priklady v online php.net/isset dokumentaci.
- Po presmerovani na stranku pres header() se uz neprovadi zadny dalsi kod, ani nic nevypisuje. On proste spusti jiny php soubor. kod $t = file_get... tam mas zcela zbytecne, viz dokumentace a priklady na php.net/header. Ten kod bys pak mohl napsat do mail.php
- https://www.jakpsatweb.cz/…rmulare.html#…
U buttonu je odesilani jako default hodnota a nemusi se psat.

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:ec42:d6...–
peter
~ Anonymní uživatel
4009 příspěvků
31. 10. 2016   #5
-
0
-

Takhle, chtel jsem napsat, ze kod, ktery jsi poslal, by mel delat, co chces. Jen za urcitych okolnosti se bude chovat jinak. Ale to byl treba tvuj zamer a neda se odhadnout, jestli je to chyba nebo ne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:ec42:d6...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

24 pin or 20+4pin ? — založil janek

Bluetooth a PIN kód — založil anonym

Prihlásenie — založil Tomas

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý