NESROVNALOST Z 3.LEKCE – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

NESROVNALOST Z 3.LEKCE – C / C++ – Fórum – Programujte.comNESROVNALOST Z 3.LEKCE – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

18. 2. 2007   #1
-
0
-

V 3. lekci kde se popisuje else if kdyz napisu tohle:
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int n;
int Fave = 27;
cout << "Zadejte cislo v rozsahu 1-100 ke zjisteni ";
cout << "mého oblibeneho cisla: ";
cin >> n;
if (n < Fave)
cout << "Prilis nizke -- hadejte znovu: ";
else if (n > Fave)
cout << "Prilis vysoke -- hadejte znovu: ";
else
cout << Fave << " je spravne!\n";
cin.get();
cin.get();
return 0;
}


A zapnu program tak kdyz napisu heslo spatne takse mi napise ze je to bud nizke nebo vysoke a az zadam cislo znovu, tak se mim program vypne.
Muze mi nekdo napsat co delam za chybu nebo co mi tam chybi??
dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Eliáš
zacatecnik0
Super člen
18. 2. 2007   #2
-
0
-

jaky heslo ?
proste hadas cislo, to vse pouze jednou, ne vicekrat proto:

a az zadam cislo znovu, tak se mim program vypne.


neni tam zadny volani fce ci skakani goto, proto jen jednou

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
nosko
~ Anonymní uživatel
140 příspěvků
18. 2. 2007   #3
-
0
-

Chybu nerobis ziadnu, akurat to cele musis dat este do jedneho cyklu.
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int n;
int Fave = 27;
while(n!=Fave) {
cout << "Zadejte cislo v rozsahu 1-100 ke zjisteni ";
cout << "mého oblibeneho cisla: ";
cin >> n;
if (n < Fave)
cout << "Prilis nizke -- hadejte znovu: ";
else if (n > Fave)
cout << "Prilis vysoke -- hadejte znovu: ";
else
cout << Fave << " je spravne!\n";
cin.get();
}
cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
19. 2. 2007   #4
-
0
-

Dik docela me to stvalo kdyz sem nevedel co s tim:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Eliáš
Peter D.0
Expert
19. 2. 2007   #5
-
0
-

treba si stale prejst krok po kroku co ten program robi.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 37 hostů

Podobná vlákna

10. lekce — založil to_jsem_ja

1.lekce — založil Jan Burant

If else - lekce 3 — založil Ymemgirei

4. lekce — založil Hamarič Norbert

9.lekce — založil P1trs

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý