Ukladaní řádku do pole – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ukladaní řádku do pole – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comUkladaní řádku do pole – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

Jandak0
Newbie
4. 11. 2016   #1
-
0
-

Ahoj,

potřeboval bych poradit, jak ukládat do pole pouze ty řádky které ve sloupci např. 2 mají hodnotu např. 1. Zatím to vypadá takto:

var ultraGrid = sys.ultraGrid;

var RowIndexes = new Array ();

// vyhledám řádek ve druhém sloupci, kde je 1

var r = ultraGrid.FindRow(2, "1");

//daný řádek přidám do pole
RowIndexes.push(r);

//Pomocí této metody na něj klikám

SelectRows (ultraGrid, RowIndexes);

Potřeboval bych ale projít i ostatní řádky tabulky ultraGrid. Vždy mi to vypíše jen ten první výskyt např, na řádku 0 či 1. Zkusil jsem cyklus for ale bez úspěchu. Chtěl bych ty řádky přidat do pole a z pole je pak brát postupně.  Díky za případnou pomoc :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.158.–
peter
~ Anonymní uživatel
3599 příspěvků
4. 11. 2016   #2
-
0
-

Ja ti nerad kazim radost, ale javascript nema funkci FindRow. Takze pohledej na strankach tvurcu programu, ktery pouzivas.

Kdybych to resil v js, tak  nejak takto

<div id=sss></div>
<script>
tab = [
[1, 2, 3],
[4, 2, 5],
[1, 6, 7]
];
phrase1 = [
[0, [1]],
[1, [2]]
];
phrase2 = [
[0, [1]]
];
phrase3 = [
[1, [2]]
];

function find(tab, phrases)
{
var i, j, k, out, bool1, bool2, row, col, phrase, words, word;
out = [];
for (i=0; i<tab.length; i++)
	{
	row   = tab[i];
	bool1 = true;
	for (j=0; j<phrases.length; j++)
		{
		phrase = phrases[j];
		col    = row[phrase[0]] || null;
		words  = phrase[1];
		bool2  = false;
		for (k=0; k<words.length; k++)
			{
			word   = words[k];
			bool2 |= col == word;
			}
		bool1 &= bool2;
		}
	if (bool1==true)
		{
		out[out.length] = tab[i];
		}
	}
return out;
}

obj = document.getElementById('sss');
obj.innerHTML += find(tab,phrase1).toSource()+'<br>';
obj.innerHTML += find(tab,phrase2).toSource()+'<br>';
obj.innerHTML += find(tab,phrase3).toSource()+'<br>';
</script>
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:e4ae:7d...–
Jandak0
Newbie
4. 11. 2016   #3
-
0
-

#2 peter
No jedná se o testovací prostředí v TestComplete. Jako jazyk tam je jScript. Jinak FindRow(col, hledany string)  je jejich metoda, který funguje jak má. Jen bohužel není schopna prohledat celou tabulku, ale jen první výskyt. Funguje mi to tak zatim , že prostě najde první čadek s hodnotou 1 v druhém sloupci tabulky. Jenže ja bych chtěl najít i další řádky s hodnotou 1 a přidat je do pole.  to právě nevím jak. Jak jsem říkal zkoušel jsem to pomocí for, ale pořád to vyhledává jen do prvního výskytu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.158.–
peter
~ Anonymní uživatel
3599 příspěvků
4. 11. 2016   #4
-
0
-

A ja ti znovu rikam, ze musis na stranky toho programu, ktery ma tu funkci FindRow. Tam bude v dokumentaci jiste informace See Also nebo priklady jineho pouziti. A mela by tam byt funkce, kterou chces. A kdyz ne, tak nektery parametr te puvodni funkce to udela. a kdyz ne, mela by mit aspon parametr, od jakeho radku to chces hledat. Pak by se to dalo dat do cyklu.
Ja tam na tu stranku googlovat nepujdu, nepotrebuji. Proc? Ten muj program funguje. A ty se furt zabyvas nejakou cizi funkci... Pripadne si kod muzes upravit. Ale nejdriv si to proste zkus, zda to dela, co to ma.

var r = ultraGrid.FindRow(2, "1");
var r = find(ultraGrid,[[2, ["1"]]); // to by mohlo delat, to, co potrebujes

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:e4ae:7d...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Ukládání pole — založil Al

Ukládání slov do pole — založil Lill

Ukládání prvků do pole — založil Sprinter

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032020 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý