časovač – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

časovač – C / C++ – Fórum – Programujte.comčasovač – C / C++ – Fórum – Programujte.com

Pikin880
Duch
4. 11. 2016   #1
-
0
-

Připojen obrázek.

Ahoj všem nadšencům,

mám na Vás dotaz. Potřeboval bych v Cčku jednoduchý program který by po zadání: Místa (lokalita), by zobrazil v okně třeba pomocí "labelu" čas východu a západu slunce. Tyto dva časy by vypínali a zapínali domácí čerpadlo. Takže by měli mít funkci :

"1" - Zapnutí

"0" - Vypnutí

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.59.120.–
BDS+3
Věrný člen
5. 11. 2016   #2
-
0
-

#1 Pikin88
jde ti o to napsat úkol v céčku? nebo spouštět čerpadlo?

Každopádně, toto téma mělo být v sekci inzerce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
W11 :)
Pikin88
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
5. 11. 2016   #3
-
0
-

#2 BDS
Chtěl bych to napsat v Cečku, ale není to strikní. Píšu to ve Visualu.

Přesně, jde mi o to abych napsal úkol v Cčku, program bude spouštět čerpadlo.

Nahlásit jako SPAM
Pikin88
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
5. 11. 2016   #4
-
0
-

#3 Pikin88
Nebo mi stačí nějaký odkazy, ze kterých bych to mohl vycucat..

Nahlásit jako SPAM
BDS+3
Věrný člen
5. 11. 2016   #5
-
0
-

#4 Pikin88
a s tím čerpadlem to má komunikovat jak?

Musíš to specifikovat jak to má přesně fungovat, na jakém systému to pojede, s čím přesně máš problémy...

Nahlásit jako SPAM
Pikin88
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
5. 11. 2016   #6
-
0
-

#5 BDS
Program odešle hodnotu 1 nebo 0 , podle zapnutí nebo vypnutí. Hodnata se odešle do arduina. Arduino mám naprogramovaný. Takže mi jde čistě jen o to, aby program dokázal na základě západu a východu slunce poslat přes COM port hodnotu 0, nebo 1.. Doufám, že jsem to napsal nějak srozumitelně..

Nahlásit jako SPAM
BDS+3
Věrný člen
5. 11. 2016   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
Pikin88
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
6. 11. 2016   #8
-
0
-

#7 BDS
Strašně moc díky, ale tohle nedám.. 

potřeboval bych asi celý kód..Umím programovat arduino, kreslím ve 3D, tisknu si věci na 3d tiskárně, ale programování to asi nedám..

Potřeboval bych:

"Textbox" s tlačítkem hledat = Do toho se zadá město a vyhledá

"Label" by zobrazil souřadnice toho města

Na základě toho by se vypsal východ a západ slunce taky do "LABEL"

A podle aktuálního času by program vypínal či zapínal čerpadlo v čas východu a západu slunce.

Program poběží nonstop, ale měl denně aktualizovat časy východu a západu.

Nahlásit jako SPAM
BDS+3
Věrný člen
6. 11. 2016   #9
-
0
-

#8 Pikin88
Mě to přijde nějaké divné. Chceš mi říct, že ti poběží nonstop počítač připojený na internet, na kterém poběží aplikace, která v určitém čase (podle slunce) spustí čerpadlo (pokud jde o čerpadlo, které souvisí s vytápěním, je nejrozumnější řídit se teplotou - spouštět to termostatem. Pokud to má souviset s intenzitou světla, dá se použít soumrakový spínač). Nechápu, k čemu je dobré spouštět nějaké čerpadlo přesně podle slunce (on se stejně přesně západ slunce určit nedá - stačí že budeš mít v blízkosti nějaký kopec), přece to musí stačit zhruba - takže si vytvořit "tabulku" s časem spuštění pro každý den.

A když by jsi to chtěl přesně tak, jak si to definoval, tak půjde o kompletní software psaný na zakázku (nejspíš to poběží jako služba) a to doporučuji dát do sekce inzerce.

Kdybych to dělal já, tak bych aplikaci pro získávání dat napsal v C# a komunikoval s arduinem přes dll napsanou v C.

Nahlásit jako SPAM
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
6. 11. 2016   #10
-
0
-

#9 BDS
C# snad moznost komunikace pres Seriovy port ma ne? Proc kvuli tomu delat appku v C, obskurdne ji loadovat v C# aby poslala prikaz zapnout/vypnout.

To uz rovnou muze pouzit Firmata a naprogramovat to primo vsechno na pocitaci a jen posilat co se ma v Arduinu vykonat. Treba v Processingu. Ale co jsem koukal, tak libky pro ovladani Arduina s Firmata firmwarem jsou pro lecjaky jazyk.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.99.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
BDS+3
Věrný člen
6. 11. 2016   #11
-
0
-

#10 KIIV 

předpokládám, že si obsluhu arduina chce psát sám, jak umí. Ale je fakt, že pokud to má pouze za/vypínat tak je to zbytečné.

Nahlásit jako SPAM
7. 11. 2016   #12
-
0
-

Řešíš problém podobný ovládání veřejného osvětlení. Tam ale nevýmýšlej složitosti a používají spínací hodiny. Že se východ a západ slunce každý rok opakuje, dá se do jednočipu nasypat celoroční plán a udělat z něj trochu chytřejší spínací hodiny. Pokud jde o souřadnice místa, pokud to bude v ČR, tak bych rozdíly na tak malém území neřešil. Pokud to máš mít pro celou EU, pak je nejjednodušší přes USART do jednočipu nahrát časový plán místa instalace. Sofistikovanější by byl internet věcí, kde by si jednočip sám z internetu načetl východ a západ a sám by si podle nějakého serveru pravidelně nastavoval přesný čas. Podobně lze použít PC a z jeho LPT (komunikaci přes LPT sae mi nikdy nepovedlo rozchodit a dodnes nevím, co jsem dělal špatně) nebo z převodníku USB/par. port (např FT245) ovládat např. relé (když zvolíš vhodné relé, můžeš ho napájet z USB). Používat non-stop běžící PC a jednočip je zbytečně složité.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 96 hostů

Podobná vlákna

Časovač — založil zgerbiak

Casovac — založil Odin

časovač — založil xeonikx

Časovač — založil aTTix

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý