Dobrý den,
jsem v C# začátečník a chtěl jsem pro svou sestru zároveň pro mé procvičení udělat početní program.
+, -, * se vším jsem se vypořádal a udělal na úrovni kdy jsem spokojenej..
Celé to funguje na funkci random, takže čísla jsou náhodné do nějaké hodnoty.
Problém nastává u / (dělení).. Totiž potřeboval jsem aby to dávalo čísla takové, že výsledek bude bez desetinné čárky(8/4;4/2;9/3;atd.).
float test = (float)cislo1 % (float)cislo2;
while (test != 0)
{
cislo2 = random_cislo.Next(1, max2);
if(test == 0) {
break;
}
tohle jsem vymyslel, ale padá mi program..
Zkoušel jsem dělat různé pokusy a nic, jsem v takovém konci kdy mě nic nenapadá a tak zkouším hledat pomoc jinde. Žádné errory, warningy nic to nevyplivne. Zkoušel jsem aby se mi ukázali breakpointy a ukázalo to na již zmíněnou část nahoře a na tuhle část(která slouží k tomu, že jakmile to vrátí z bool(kde se kontroluje jestli dotyčný zadal dobře výsledek) true, tak to přičte pár parametrů které nejsou moc podstatné)
private void checking_Click(object sender, EventArgs e)
{
if (Kontrola())
{
spravne++;
celkem++;
celkem_l.Text = celkem.ToString();
pocet_spravne.Text = spravne.ToString();
random_cisloz(11, 6);
if(celk_znamka <= 90){
celk_znamka += 10;
}
znamka_urceni();
}
Podstatné jsou tyto 2 řádky(jak z 1, tak 2. kódu):
1. cislo2 = random_cislo.Next(1, max2);
-> Tady to nepíše nic, jenom je to žlutě zabarvené netuším co to znamená.
2. random_cisloz(11, 6);
-> Tady je to šedě zabarvené(Tato vyvolaná funkce změní 2 čísla, respektive pokuď je výsledek správně, tak po kliknutí na tlačítko změní ty 2 výchozí čísla od kterých se to odvíjí) a je u toho napsaný:
struct System.Int32
Represents a 32-bit signed integer. To browse the .NET Framework source code for this type, see the Reference Source.
- Googlil jsem jakou dobu a nenašel jsem nic.. Buďto mi něco zásadního uniklo a "pod svícnem je největší tma" nebo špatně hledám..
Kdyby někdo měl nějaký nápad, budu extrémně rád. :-) Děkuji